• 1

Kreće mesec rasprodaje: Prosečna porodica daće 171 evro za šoping, neki uzimaju i dan odmora

Sezonske rasprodaje su "ozbiljan" posao za veliki broj Italijana

  • 1
šoping

Foto: Unsplash

U Italiji sa julom počinje sezona rasprodaje, a tačan datum varira od regije do regije, izveštava agencija Ansa. Sezonske rasprodaje su "ozbiljan" posao za veliki broj Italijana.

Mnogi planiraju i uzimaju dan odmora da bi bili na početku sniženja i mogli izabrati po najboljoj ceni ono što im odgovara. Udruženje potrošača "Codacons" predviđa da će ove godine svaka italijanska porodica prosečno potrošiti 171 evro na šoping za vreme meseca rasprodaje, i da će odmah na početku, sniženja biti velika: 15 do 20 odsto viša nego 2020.

Mediji daju uputstva kako se ponašati, na sta obratiti pažnju, koja prava ima kupac i kako izbeći prevaru. Prema uputstvima, između ostalog, prodavac ima pravo da odluči da li će robu kupljenu na rasprodaji menjati ili ne, obaviti zamene oštećene robe, takođe ima li obavezu da izloži originalnu i novu, sniženu cenu i slično.

- Nakon grozne godine, nadamo se da će se Italijani, u velikom broju, vratiti svom omiljenom sportu, šopingu. Ljudi imaju veliku volju za slobodom, zabavom, za povratkom u novu normalnost, a šoping je deo toga. Nadamo se da će se vratiti i kupovini u prodavnicama, u komšiluku, a smanjiti onlajn kupovinu - izjavio je predsednik federacije "Italijanska Moda", Renato Borgi.

Važna informacija i za naše kupce jeste da u Srbiji takođe 1. jula, odnosno danas počinju sniženja, a sledeći važan datum je 15. jul. Ipak, imajte u vidu da upravo to koriste mnogi vlasnici butika i trgovinskih radnji, ali i popularnih brendova, pa često "podvale" i neke stvari na popustu koje u ovom trenutku ne bi smeli.

Video: Vesić: Očekujemo duže radno vreme za ugostitelje i trgovce

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • А

    1. jul 2021 | 16:14

    ЈЕЛ примају чекове и на колико рата

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>