• 0

Američki izaslanik je pored političara u plan posete BiH uvrstio i jednu kompaniju

U sastavu BIMAL Grupe danas posluju fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL u Brčkom i BIMAL SUNCE u Somboru

  • 0
Palmerova poseta bih

Foto: STUDEN Holding

Specijalni predstavnik State Departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer razgovarao je sa predstavnicima najvećeg Agroindustrijskog kompleksa u BiH i sa predsednikom uprave STUDEN Holdinga, Ilijom Studen o investicijama i razvoju privrede Zapadnog Balkana.

Podržavanje i podsticanje dugoročnog ekonomskog razvoja u BiH i u zemljama regiona je naša prioritetna pozicija. STUDEN Holding stvara poslovne mogućnosti koje povezuju tržišta, a to je potvrda uspešnih investicija - rekao je Palmer.

BIMAL Grupa, koja je deo STUDEN Holdinga, je najpre 2019. godine kupila fabriku za proizvodnju jestivog ulja Novo Sunce u Somboru, a pokretanjem akvizicije i integracije fabrike Bečejka nastavlja razvoj poslovne grupe i širenje proizvodnih kapaciteta u Srbiji. Sticanjem vlasništva u fabrici stočne hrane Bečejka, BIMAL stvara dodatan potencijal i poslovne mogućnosti, čime jača svoju poziciju na tržištima Zapadnog Balkana, EU i Bliskog istoka.

Palmerova poseta bih

Foto: STUDEN Holding

- Poslovni planovi STUDEN Holdinga obuhvataju različite investicije, pre svega u proizvodnju, distribuciju i logistiku, koje omogućavaju da naš poslovni model pozitivno utiče na privredni ambijent država u kojima poslujemo. Angažman grupe polazi iz Austrije gde je naša centrala, a u proteklih 30 godina fokus proizvodnih investicija je na Zapadnom Balkanu, pre svega u BiH, Srbiji i Sloveniji - rekao je predsednik Uprave STUDEN Grupe Ilija Studen.

U sastavu BIMAL Grupe danas posluju fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL u Brčkom i BIMAL SUNCE u Somboru, BIMAL Trading i BIMAL Invest u Beogradu, BIMAL Agri u Bečeju, ŽITOPROMET i Institut za razvoj i unapređenje poljoprivrede – IRUP u Brčkom.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>