• 1

Koliko košta smeštaj u mestu koje vrvi od turista ovih dana? Sve zbog jubilarne Drinske regate

Iz Turističke organizacije opštine Ljubovija kažu da se neko slobodno mesto za boravak trenutno može pronaći samo u seoskim domaćinstvima

  • 1
Drina, Ljubovija

Foto: Shutterstock

Gradsko naselje Ljubovija je procvetalo otkako je i domaći turizam doživeo bum, a njegove najveće prednosti su reka Drina i netaknuta Bobija.

To je svojevremeno potvrdila i ministarka turizma, Tatjana Matić, rekavši da će resorno ministarstvo pružiti Ljuboviji podršku potrebnu za dalji razvoj.

Osim prelepom prirodom, voćnim rakijama i ukusnom hranom, Ljubovija može da se pohvali kvalitetnom ponudom koja privlači sve više turista. Naime, 10. jula biće održana jubilarna 20. Drinska regata u Ljuboviji, a u tom mestu maltene neće imati gde "igla da padne".

Pred manifestaciju koju obožavaju kako lokalni, tako i strani posetioci, jedva se dolazi do smeštaja u Ljuboviji. Program Drinske regate trajaće dve nedelje, a kako su letnji odmori u jeku - ne čudi što su kapaciteti unapred bukirani.

Iz Turističke organizacije opštine Ljubovija kažu da se neko slobodno mesto za boravak trenutno može pronaći samo u seoskim domaćinstvima. Proveravali smo cene smeštaja, a evo nekoliko primera.

U periodu od 10. do 15. jula, preko Booking-a, cena smeštaja za dve odrasle osobe iznosi skoro 200 evra u jednoj vikendici od 100 m2, sa dve spavaće sobe. U seoskom domaćinstvu cena je dvaput manja.

Preko navedenog sajta možete naći i razne hotele, odnosno apartmane u Bajinoj Bašti, mada je ona od Ljubovije udaljena 50-ak kilometara. Doduše, izdaje se nekretnina za koju se navodi da je na 23 km od Ljubovije, a košta skoro 40.000 dinara za pet dana, u navedenom periodu, za dve osobe.

Svakako, možete naći i mnogo povoljniji smeštaj, dakle, cene definitivno variraju.

Video: Čuvena Kućica na Drini odbranjena od poplava, meštani proslavljaju uz trube

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ruralni srbin

    7. jul 2021 | 09:52

    Osilio se narod.Sve to treba pod katanac da ne prave guzvu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>