• 0

Kako teče oporavak ključnih sektora u evropskoj velesili? Neki ne uspevaju da se povrate

Značajno su smanjena očekivanja proizvođača tekstila, koji sada predviđaju samo blago povećanje aktivnosti

  • 0
Volkswagen, Folksvagen, kola, auto, fabrika, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Proizvodna očekivanja nemačkih privrednika ostala su u junu na visokom nivou, pri čemu se taj indikator popeo na 27 poena sa majskih 26 poena, prema rezultatima najnovije ankete koju je među preduzećima sproveo ekonomski institut IFO.

- Uska grla u isporuci ključnih intermedijarnih proizvoda trenutno stoje na putu jačem povećanju industrijske proizvodnje - objašnjava Timo Volmershojzer, šef sektora za prognoze u IFO-u, a navodi se u saopštenju Instituta.

Napominje, međutim, da kretanja u različitim industrijama veoma variraju.

- Najveće poboljšanje proizvodnih perspektiva smo zabeležili kod proizvođača kože, proizvoda od kože i obuće. Najteži pad je, s druge strane, zabeležen je u farmaceutskoj industriji - dodaje Volmershojzer.

Očekivanja u prehrambenoj industriji su se znatno popravila, dok su u sektoru odeće, automobilske industrije i proizvodnji proizvoda od gume i plastike -malo poboljšana u odnosu na prthodni mesec.

Što se tiče očekivanja proizvođača mašina i opreme, ona su se praktično zadržala na ranijem visokom nivou. Elektrotehnička i elektronska industrija, hemijska industrija i proizvođači osnovnih metala, takođe, imaju i dalje optimistična očekivanja.

Nasuprot tome, proizvođači pića i proizvođači računara su blago umanjili svoja očekivanja, mada su njihovi proizvodni izgledi još uvek visoki. Značajno su smanjena očekivanja proizvođača tekstila, koji sada predviđaju samo blago povećanje aktivnosti.

Video: Oblikujmo budućnost: Kako su sve kompanije postale IT kompanije

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>