• 1
 ≫ 

Imaju li plan B za svoju fondaciju? Melindi bi Gejts mogao da pokloni "lične resurse" za novi posao

 ≫ 

Dogovor dolazi nakon što su postavljena brojna pitanja o budućnosti organizacije, kada je par u maju objavio da se razvodi nakon 27 godina

  • 1
Bil i Melinda Gejts

Foto: Profimedia/AFP

Fondacija Bila i Melinde Gejts, koji su u brakorazvodnom postupku, iznela je rezervne planove u slučaju da njeni supredsedavajući ne mogu da rade zajedno nakon razvoda.

Dogovorom se Bilu i Melindi daje dvogodišnje "probno ispitivanje", nakon čega bi gospođa Gejts mogla dati ostavku u organizaciji. Prema sporazumu, ona će takođe dobiti "lične resurse" od svog bivšeg supruga, za sopstveni dobrotvorni rad.

Melinda je rekla da je "preponosna zbog onoga što je organizacija postigla". U izjavi je dodala: "Duboko verujem u misiju fondacije i ostajem u potpunosti posvećena kao kopredsedavajući njenom radu".

Dogovor dolazi nakon što su postavljena brojna pitanja o budućnosti organizacije, kada je par u maju objavio da se razvodi nakon 27 godina. Milijarderi vode dobrotvornu fondaciju koja je radila na inicijativama poput borbe protiv zaraznih bolesti i podsticanja vakcinacije za decu.

Melinda Gejts će ostati "poverenica" tokom probnog perioda, iako je u sredu u blogu objavljeno da će fondacija regrutovati nove poverenike koji će nadgledati njen rad. Izvršni direktor Mark Sazman rekao je da će uspešni kandidati biti objavljeni u januaru sledeće godine.

Dodao je i da će sva sredstva koja gospođa Gejts dobije u slučaju ostavke - biti potpuno odvojena od zadužbine fondacije. Izveštaj takođe sledi nakon nedavne odluke milijardera i investitora, Vorena Bafeta, da se povuče iz odbora fondacije. Prethodno je rekao da njegovo "fizičko učešće ni na koji način nije potrebno da bi fondacija postigla svoje ciljeve".

Video: Roboti neće ukrasti poslove, u Srbiji školujemo kadar koji će biti spreman za budućnost

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo Zemun

    11. jul 2021 | 18:03

    Mozda nam se ovo i desava u svetu,zbog njegovog razvoda?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>