• 99

Ćevapi na crnogorskoj plaži hit na internetu: Deset komada za 10 evra

" Ulcinj nema meni, al kad je stigao račun – šok! Deset ćevapa deset evra", požalio se gost

  • 99
Ćevapi s lukom

Foto: Shutterstock

Letnja turistička sezona u Crnoj Gori je počela, istina stidljivo, ali se na plažama već baškare turisti, mahom iz Srbije i kontinentalnih gradova Crne Gore.

Građani naše zemlje prethodnih nedelja birali su Jadran jer nije bio potreban PCR test, niti potvrda o vakcini. To je i vratili pojedine koji su predsezonu provodili u Grčkoj ili Turskoj, na primer. Dalje, oni koji se upute iz Srbije na more ovih dana, mogu da biraju gde će da pune rezervoar.

Usput, možete da svratite na jedan "dojč", kao što smo i mi. 

Cene hrane i pića su raznolike, i dok je iskustvo turista koji su posetili Budvu ili Herceg Novi takvo da kažu da su cene kao i prethodnih godina, na nekim plažama su one ipak drastično uvećane. 

Tako je na Instagram profilu “Podgoričkog vremeplova” objavljen račun sa paprenim cenama iz jednog restorana u Ulcinju, a gost se požalio da je 10 pazarskih ćevapa platio skoro 10 evra. Njegova objava je postala hit na internetu, a prikupila je više hiljada lajkova.

- Ulcinj nema meni, al kad je stigao račun – šok! Deset ćevapa deset evra - napisao je korisnik Instagrama.

Na računu su i piletina, koja je po porciji plaćena skoro četiri evra, pomfrit po istoj ceni, a ne zaostaje mnogo ni piće.

Ukupan račun je bio oko 50 evra, što je zaista mnogo ukoliko se želi da se privuku turisti.

Ćevapi

Foto: Printscreen

Kako prenose tamošnji mediji, prema poslednjim podacima, Budva, Tivat i Ulcinj imaju najbolje brojke što se posete tiče, koje su na nivou od 75 posto iz istog perioda 2019. godine.

Inače, državljanima Srbije nije postavljen nikakav uslov prilikom prelaska granice u smislu PCR testiranja ili dokaza o preležanom kovidu-19 ili potvrdi o vakcinaciji protiv korona virusa, što će zasigurno biti plus crnogorskim turističkim vlastima da dodatno privuku turiste iz Srbije.

Video: Komad ove govedine košta papreno samo zbog jednog posebnog začina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    9. jul 2021 | 11:23

    Žuta kuća,oteto Kosovo, bombardovana Srbija.More Albanija. Rezolucija o genocidu, More Crna Gora. Oluja.More Hrvatska. Zašto ljudi idu na odmor u ovakve države. Moj novac nikada neće videti u ovakvim državama.

  • Draxa

    9. jul 2021 | 11:08

    Blavori skuplji od spanije. Zato odo ja u Valensiju i ove god. Manje potrosim nego li kod blavora iovako nista nemaju se nekulturu za izvoz.

  • Stifi se Srbojo

    9. jul 2021 | 11:42

    Prvi priznali Kodovo, prvi otvorili siptarsku ambasadu, prvi nas prolasili za genovidsn marod, s ve smo ih iskolovali, prijavljivali se ovde, davali kredite izdvskali zajam.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>