• 0

Sa 20 godina je osnovao Virdžin grupu: Ko je, zapravo, britanski milijarder i čime se sve bavi?

Prema aktuelnim podacima, trenutna neto vrednost Ričarda Brensona iznosi 5,9 milijardi dolara

  • 0
Ričard Brenson, Virgin Galactic

Foto: Tanjug/AP

Pod punim imenom, kao Ričard Čarls Nikolas Brenson, engleski milijarder rođen je u Londonu (kvart Blekhit), 18. jula 1950. godine. Juče je pomerio granice, i ispisao istoriju letom u kosmos.

Njegova mantra je: "Vredno radim i uporan sam. Verujem u ciljeve, ali ne sanjam o nemogućem. Bilo šta što želim da uradim u životu, želim da uradim dobro, a ne preko volje".

U poslovnom svetu poznat je kao osnivač kompanije "Virgin Galactic", ali i "Virgin Group" (osnovane 1970), grupe koja danas kontroliše više od 400 kompanija u različitim poljima.

Prema aktuelnim podacima, njegova trenutna neto vrednost je 5,9 milijardi dolara. Interesovanje za preduzetništvo pokazivao je odmalena, te je tako napustio školu sa 16 godina i posvetio se "prvom biznisu".

Bio je to magazin za studente, "The Student": prvo izdanje je bilo spremno 1966. godine, a uspeli su da zarade neverovatnih osam hiljada dolara od prodaje oglasnog prostora.

Zanimljivo je da "Virgin" nastao kako bi "podržao" opstanak magazina, a onda se jedna delatnost oslanjala na drugu: to je bila firma za distribuciju ploča poštom, koja je potom prerasla u izdavačku kuću "Virgin Records".

Onda je nastao i radio pod istim brendom, a osamdesetih se rodila i ideja za avio-kompaniju "Virgin Atlantic Airways". Brenson je danas posvećen maltene svakom polju: od medijskih, osiguravajućih, izdavačkih kuća, do neprofitnih organizacija i istraživanja svemira.

Video: Britanski preduzetnik ostvario san:Unity 22 odvojio se od matične stanice i nezavisno leteo u svemir

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>