• 0
 ≫ 

Lepa vest: U pripremi besplatni kurs za samohrane majke - 38 žena obučavaće za poslove negovateljice

 ≫ 

Ministarstvo omladine i sporta i Nova inicijativa mladih za bolju budućnost u realizacijii projekta ,,Šansa za novi početak’’

  • 0
negovateljica, starac, starica, bolest, starački dom, štap,

Foto: Shutterstock

Jedno od najtraženijih zanimanja u Srbiji u poslednje vreme je posao negovateljice. To, kao i problematična činjenica da kod nas ima sve više samohranih majki, kojima je teško da pronađu posao u svojoj struci, pronašli su rešenje u jednoj sjajnoj akciji pod imenom "Šansa za novi početak".

Reč je o besplatnom kursu za samohrane majke, nakon kojeg će 38 mladih žena dobiti sertifikat za obavljanje poslova negovateljice, a ceo projekat radi će se u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Nove inicijative mladih za bolju budućnost, a uz podršku uz pomoć Centra za obrazovanje "Braća Stamenković" i socijalne ustanove "Alta Vista".

Kurs za negovateljice i Dom za stare

Foto: Telegraf.rs

U petak, 16.07.2021.  u maloj sali gradske opštine Stari Grad,  održana je i konferencija za medije povodom najave projekta ,,Šansa za novi početak’’. Projekat su predstavili  Nevena Lečić, menadžer na projektu i Veljko Stojiljković, direktor Centra za obrazovanje Braća Stamenković, kao i Jelena Radović, ispred ustanove socijalne zaštite Alta Vista u čijim prostorijama će biti organizovan praktični deo obuke.

Kurs za negovateljice i Dom za stare

Foto: Telegraf.rs

Na konferenciji je bilo reči o samom cilju projekta koji je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta i u okviru koga će  se 38 mladih žena obučava  za poslove negovateljice od 01. avgusta do 01. novembra 2021. Nakon obuke kandidati će dobiti sertifikate akreditovane od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a sve zainteresovane kandidatkinje do 35 godina starosti mogu da se prijave za kurs u naredne dve nedelje, od 16. do 28.7.2021. na mail novainicijativamladih@gmail.com. Uz prijavu potrebno je dostaviti biografiju i motivaciono pismo.

Kurs za negovateljice i Dom za stare

Foto: Telegraf.rs

Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>