• 2

Traže tri plaže samo za svoje goste: "Otvaramo hotel jedino uz garancije..."

Krivokapić se krajem juna pismom obratio operateru i zakupcu i naveo da će Vlada osigurati zakupcu da zadrži i upotrebljava posed hotelskog rizorta, te da neće biti uznemiravanja ili prepreka trećih strana

  • 2
foto Pixabay

Foto: Pixabay

Pusto je na Svetom Stefanu ove sezone, mondenskoj lokaciji Crne Gore, koju posećuju i domaći i strani turisti, uglavnom oni sa većom platežnom moći.

Hotelski operater "Aman" i zakupac "Adriatik propertis", međutim, spremni su da ove sezone otvore grad-hotel "Sveti Stefan" i vilu "Miločer", ali od Vlade traže čvrste garancije da će biti ispoštovano nekoliko ključnih uslova kako bi bio omogućen rad elitnog kompleksa.

To se, između ostalog, navodi u odgovoru upućenom premijeru Zdravku Krivokapiću, prenele su Vijesti. Zakupac elitnog letovališta insistira na garancijama za konkretne probleme, s kojima su se "Aman" i "Adriatik propertis" suočavali prethodnih meseci, umesto "nejasnih i neodređenih obećanja koja se daju, a zatim demantuju novim upadima i medijskim nastupima vladinih zvaničnika".

Kažu da garancije moraju doći od ugovornih strana - vladinih preduzeća "Sveti Stefan hoteli" i HTO "Miločer", kao i Ministarstva ekonomskog razvoja kao garanta iz Ugovora o zakupu hotelskog kompleksa Sveti Stefan - Miločer, a ne samo od premijera Krivokapića koji, kako navode, nije ugovorna strana.

Krivokapić se krajem juna pismom obratio operateru i zakupcu i naveo da će Vlada osigurati zakupcu da zadrži i upotrebljava posed hotelskog rizorta, te da neće biti uznemiravanja ili prepreka trećih strana.

Premijer je utvrdio da je Vlada otvorena za dijalog o svim ključnim problemima, kako bi bili rešeni. Na stolu je nekoliko uslova koji su pre dva meseca predočeni Ministarstvu ekonomskog razvoja, te se od Krivokapića i Vlade očekuje da ispune ono za šta se deklarativno zalažu.

Od Vlade se traži da omogući "Amanu" ekskluzivnost za Kraljičinu plažu, Kraljevu (velika miločerska plaža) i zapadnu svetostefansku plažu, odnosno da na njima borave gosti hotela, što je predviđeno ugovorom o višedecenijskom zakupu hotelskog kompleksa, a kako je i bilo prethodnih deceniju i po.

plaža Žanjice; foto Telegraf.rs

plaža Žanjice; foto Telegraf.rs

Sveti Stefan

Foto: Telegraf.rs

Jedan od ključnih uslova je i da ekskluzivni status ima Kraljičina plaža i staza koja vodi ka spa-centru, odnosno da taj prostor, kao i do ovog leta, mogu da koriste samo gosti hotelskog kompleksa.

Krivokapiću je, kao jedan od uslova, predočen i nesmetan nastavak izgradnje novog hotela "Kraljičina plaža", ali i da se i u tom slučaju, kako navode, prestane s negativnom kampanjom i plasiranjem dezinformacija. Od Vlade traže i garanciju da će Opština Budva odustati od eksproprijacije 2.500 kvadrata zemlje u Miločerskom parku. O tim, ali i ostalim problemima, trebalo bi uskoro da se razgovara na sastanku.

Upravo na njemu, kako predlažu zakupci Svetog Stefana i Vile Miločer, Vlada bi trebalo da pruži garancije za ispunjenje traženih uslova za otvaranje hotelskog kompleksa.

Video: Zavirite u hram vina: Služe vas roboti somelijeri dok vam preporučuju vino po vašem raspoloženju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chance

    13. jul 2021 | 09:54

    Plaze su javno dobro i pripadaju svima. Ako vam se ne svidja, nadjite prostor gde cete sami moci da napravite plazu i molim lepo.

  • Buki

    13. jul 2021 | 09:45

    Pravilno. Ljudi koji ulazu svoj novac zele da ga zastite od nepotrebnih smetnji i ezinformacija. Ako ne moze odnece novac gde to moze.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>