• 0

"Navijali smo za vas, sada vi navijajte za nas": Haos zbog grupnih otkaza, traže pomoć od fudbalera

U ministarstvu za ekonomski razvoj sazvan je hitan sastanak sa ciljem da se utvrde mere protiv neopravdanog otpuštanje radnika

  • 0
Otkaz, kancelarija, biznis

Foto: Shutterstock

Više od 420 zaposlenih i još 80 koji su radili u korporativnim firmama u Italiji, dobili su otkaz putem mejla, izveštava list "Il Fato kotidijano".

To je najnoviji u nizu slučajeva grupnih otkaza, nakon što je sa 1. julom u Italiji prestala da važi zabrana otpuštanja radnika, uvedena zbog efekata pandemije i ekonomske krize.

Otkaz je uručen zaposlenima u fabrici GKN, blizu Firence, koja je vlasništvo engleskog investicionog fonda. Otpušteni radnici nisu prihvatili odluku, "zauzeli" su fabriku, štrajkuju i tvrde da je proizvodnja bila dobra, i da nisu imali probleme s proizvodnjom i plasmanom robe.

Pisali su fudbalerima, članovima nacionalne reprezentacije, i tražili njihovu pomoć: "Mi smo navijali za vas, sada vas molimo da nam pomognete i navijate za nas u borbi za radno mesto koje gubimo iz čisto spekulativnih razloga", pišu radnici.

Slučaj je, kako navodi list, izazvao reakcije i političkih partija. Predsednik Demokratske stranke Enriko Leta je izjavio da "ukoliko je ovo trend, onda treba razmotriti odluku o prestanku zabrane otpuštanja". Predsednik regije Toskana, Eugenio Ðani, odluku engleskog vlasnika je ocenio kao "krajnji cinizam i aroganciju".

U ministarstvu za ekonomski razvoj sazvan je hitan sastanak sa ciljem da se utvrde mere protiv neopravdanog otpuštanje radnika.

Video: Oblikujmo budućnost: Kako su sve kompanije postale IT kompanije

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke