• 0

Pune blagajne, "Crna udovica" i oporavak bankarstva: Tri okidača za vrtoglavi uspon na Volstritu

Indeks najlikvidnijih akcija trenutno beleži rast od preko 3,0 procenta, u odnosu na maj kada je najavljivan "uspavani" početak letnjeg trgovanja

  • 0
Crna udovica, Black Widow, Skarlet Johanson

Foto: Promo/Marvel Studios

Industrijski indeks Njujorške berze, Dau džons, dostigao je novi rekord svih vremena, predvođen rastom akcija kompanije Dizni i velikih banaka kao što su Goldman Saks i JPMorgan Čejs.

Na zatvaranju trgovanja juče uveče, Dau je zaključen neznatno ispod 35.000 bodova, odnosno s dobitkom od oko 126 poena, ili 0,4 posto, prenela je TV stanica CNN.

Ovaj indeks najlikvidnijih akcija trenutno beleži rast od preko 3,0 procenta, u odnosu na maj kada je najavljivan "uspavani" početak letnjeg trgovanja.

Opšti indeks Volstrita S&P 500 je u ponedeljak porastao za oko 0,3%, a tehnološki Nasdaq za 0,2 procenta, pri čemu su oba registrovala nove najveće vrednosti ikada. Od početka maja, S&P 500 i Nasdaq ojačali su oko 5,0%.

Dizni je bila najuspešnija akcija u indeksnoj korpi Dau u ponedeljak, s rastom od preko 4,0 procenta, zahvaljujući snažnim podacima zabeleženim na blagajnama i solidnim prihodima od strimovanja Marvelovog filma "Crna udovica" tokom vikenda.

Druga akcija s najboljim učinkom u Dau korpi bio je Goldman Saks, koji je ojačao za oko 2,5 odsto, pošto su se investitori kladili na dobre poslovne rezultate u drugom kvartalu, koji se očekuju danas.

Investiciona banka JPMorgan Čejs koja, takođe, treba da objavi danas svoje najnovije poslovne pokazatelje - registrovala je rast vrednosti od skoro 1,5 posto.

Oba bankarska diva profitiraju od buma na berzi - predviđa se da će svaka od njih ostvariti solidan prihod od trgovine i od naknada njihovih sektora za investiciono bankarstvo, zahvaljujući snažnoj potražnji klijenata za IPO ulaganjima, kao i povećanim aktivnostima merdžovanja.

Video: E-građanin će moći sve da završi mobilnim telefonom

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke