• 0

Pune blagajne, "Crna udovica" i oporavak bankarstva: Tri okidača za vrtoglavi uspon na Volstritu

Indeks najlikvidnijih akcija trenutno beleži rast od preko 3,0 procenta, u odnosu na maj kada je najavljivan "uspavani" početak letnjeg trgovanja

  • 0
Crna udovica, Black Widow, Skarlet Johanson

Foto: Promo/Marvel Studios

Industrijski indeks Njujorške berze, Dau džons, dostigao je novi rekord svih vremena, predvođen rastom akcija kompanije Dizni i velikih banaka kao što su Goldman Saks i JPMorgan Čejs.

Na zatvaranju trgovanja juče uveče, Dau je zaključen neznatno ispod 35.000 bodova, odnosno s dobitkom od oko 126 poena, ili 0,4 posto, prenela je TV stanica CNN.

Ovaj indeks najlikvidnijih akcija trenutno beleži rast od preko 3,0 procenta, u odnosu na maj kada je najavljivan "uspavani" početak letnjeg trgovanja.

Opšti indeks Volstrita S&P 500 je u ponedeljak porastao za oko 0,3%, a tehnološki Nasdaq za 0,2 procenta, pri čemu su oba registrovala nove najveće vrednosti ikada. Od početka maja, S&P 500 i Nasdaq ojačali su oko 5,0%.

Dizni je bila najuspešnija akcija u indeksnoj korpi Dau u ponedeljak, s rastom od preko 4,0 procenta, zahvaljujući snažnim podacima zabeleženim na blagajnama i solidnim prihodima od strimovanja Marvelovog filma "Crna udovica" tokom vikenda.

Druga akcija s najboljim učinkom u Dau korpi bio je Goldman Saks, koji je ojačao za oko 2,5 odsto, pošto su se investitori kladili na dobre poslovne rezultate u drugom kvartalu, koji se očekuju danas.

Investiciona banka JPMorgan Čejs koja, takođe, treba da objavi danas svoje najnovije poslovne pokazatelje - registrovala je rast vrednosti od skoro 1,5 posto.

Oba bankarska diva profitiraju od buma na berzi - predviđa se da će svaka od njih ostvariti solidan prihod od trgovine i od naknada njihovih sektora za investiciono bankarstvo, zahvaljujući snažnoj potražnji klijenata za IPO ulaganjima, kao i povećanim aktivnostima merdžovanja.

Video: E-građanin će moći sve da završi mobilnim telefonom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>