• 10

Poleteo avion iz Lađevaca za Solun: Prvi let popunjen 70 odsto, a koliko košta karta?

Let će biti organizovan jednom nedeljno, utorkom

  • 10
Aerodrom Morava

Aerodrom "Morava" / Foto: Rina

Sa aerodroma "Morava" u Lađevcima, danas u 13 časova poleteo je prvi avion Er Srbije na relaciji Kraljevo-Solun-Kraljevo, a letovi će trajati do 24. avgusta.

- Do Lađevaca smo stigli automobilom i dalje nastavljamo za Solun avionom, a krajnja destinacija nam je Paralija. Kartu smo rezervisali na vreme. Cena u jednom pravcu bila je 4.000, a povratna oko 9.000 dinara. Let traje oko sat i po vremena i ako uzmemo u obzir da nam je od Beograda do Lađevaca trebalo oko dva sata, ovo nam je svakako bilo jedno od najboljih i najpovoljnijih rešenja da odemo na letovanje - kaže Petar Obradović.

Let će biti organizovan jednom nedeljno, utorkom, a karte se mogu kupiti na sajtu kompanije. Zbog pandemije virusa korona i smanjenog interesovanja prethodnih meseci - suspendovani su letovi za Beč i na aerodromu u Lađevcima obavlja se samo vanredni saobraćaj.

Tokom epidemije realizovani su samo najavljeni letovi, a nekoliko puta aerodrom "Morava" korišćen je i za transport kovid bolesnika.

- Nadamo se da će godina korone biti iza nas i da će letovi sa ovog aerodroma biti naša svakodnevica, te da ćemo nastaviti tako gde smo stali. Mi kao aeedorom smo spremni da prihvatimo putnike i prtljag, a današnji dan je veliki jer ponovo obeležavamo početak avio-saobraćaja sa aerodroma "Morava". Let od Kraljeva do Soluna je veoma bitna veza za naše građane, a prvi let je popunjen 70 odsto - rekao je Mihailo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije.

Prema nezvaničnim najavama, ukoliko epidemiološka situacija bude dozvolila, od oktobra meseca ponovo će biti uspostavljeni letovi od Kraljeva do prestonice Austrije. Letovi iz ove vazdušne luke kod Kraljeva su od velikog značaja za čitav Raški i Moravički okrug. Ovaj deo Srbije obiluje izuzetnim turističkim lokalitetima, a turisti ih biraju upravo po blizini aerodroma, jer je na taj način njihovo putovanje mnogo olakšano.

- Osim za turizam, pokretanje ove avio-linije svakako će biti značajno za brojne privrednike koji posluju u ovom kraju - izjavio je Nebojša Tufegdžić, načelnik Raškog upravnog okruga.

Video: Britanski preduzetnik ostvario san:Unity 22 odvojio se od matične stanice i nezavisno leteo u svemir

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VRS

    13. jul 2021 | 14:18

    Cijena u jednom pravcu 4000 a povratna 9000 dinara. Pa gdje je tu logika?

  • Qm®

    13. jul 2021 | 13:40

    Avion sa dvadeeset sedišta popunjen 70%. Baš ekonomično.

  • Dar

    13. jul 2021 | 22:59

    Zasto ne leti svaki dan i da se smanji cena na oko 4000-5000rsd povratna karta! Sigurno da bi bilo racunice.Pa milion Srba letuje u Grckoj!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>