• 0

Divovi se udružuju: Nastaje nova onlajn firma za prodaju vrhunskih pića

Moe Henesi će sa Kamparijem imati jednak vlasnički udeo u novoj kompaniji

  • 0
bar, kafić, barmen, konobar

Foto: Pixabay

Moe Henesi (Moet Hennessy), čuveni proizvođač vina i žestina iz Francuske, danas je najavio da ukršta snage sa italijanskim Kamparijem (Campari), kako bi zajedno osnovali firmu.

Ona bi vremenom trebalo da preraste u vodeću evropsku kompaniju za e-trgovinu vinima i alkoholnim pićima. Podsećamo, Moe Henesi pripada divu luksuzne robe LVMH, koji je "pod palicom" Bernara Arnoa.

Gigant će sa Kamparijem imati jednak vlasnički udeo u novoj firmi, osnovanoj zarad ulaganja u kompanije koje se bave onlajn prodajom, a poznato je da je taj segment "eksplodirao" tokom 2020, usled karantinskih mera. Takođe, obuhvataće internet platformu Tannico.

Kako se navodi, transakcija će biti sprovedena Kamparijevom prodajom 50 posto udela u novoj kompaniji Moe Henesiju, za 25,6 miliona evra, a trebalo bi da bude zaključena nakon što divovi dobiju potrebne regulatorne dozvole.

Kampari će na zajedničku firmu preneti svoj udeo u Tannico-u, koji je usmeren na onlajn prodaju vina i vrhunskih alkoholnih pića pod istoimenom robnom markom, s udelom od 30% u tom segmentu.

Tannico takođe poseduje većinski udeo u Ventealapropriete.com-u, velikoj platformi za e-trgovinu u Francuskoj, specijalizovanu za prodaju vrhunskih vina i alkoholnih pića. Novom firmom upravljaće Marco Magnocavallo, koji je sada predsednik uprave firme Tannico.

Video: Zavirite u hram vina: Služe vas roboti somelijeri dok vam preporučuju vino po vašem raspoloženju

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke