• 3

Neoplantina Piteca pašteta na afričkom tržištu

Posle proboja na rusko i azijsko, srpske kompanije su prepoznale i potencijal afričkog tržišta, pa se Piteca pašteta, proizvod iz Srbije prilagođen ukusu afričkih potrošača, od juna uspešno distribuira u Angoli

  • 3
Neoplanta

Foto: Promo

- Nelt je, zajedno sa svojom kompanijom, Industrijom mesa Neoplanta, dobro istražio tržište podsaharske Afrike. Prepoznali smo prostor za razvoj novih proizvoda i uspeli da po veoma pristupačnoj ceni proizvedemo paštetu koja će biti po ukusu potrošača niže kupovne moći, sa specifičnim navikama u pogledu ishrane i ukusa prehrambenih proizvoda - izjavio je Saša Ćirić, menadžer marketinga i razvoja Neoplante. On je dodao da su prilikom istraživanja novih ideja i projekata došli do zaključka o velikom potencijalu ove kategorije. Piteca predstavlja alternativu za biljne i druge namaze popularne u ishrani lokalnog stanovništva, pa je na taj način našla put na angolsko tržište.

Neoplanta

Foto: Promo

Po ukusu lokalnog stanovništva, razvijena su tri različite vrste proizvoda: pileća pašteta, kao najzastupljeniji ukus paštete globalno, riblja pašteta, u skladu sa velikom zastupljenošću proizvoda od ribe na lokalnom tržištu i pileća pašteta sa piri piri začinom, izuzetno popularnim u Angoli. Potrošači su do sada najbolje prihvatili Piteca – PIRI PIRI paštetu, dok se i druge dve vrste, takođe, uspešno prodaju.

Saradnja sa lokalnom agencijom dovela je i do primamljivog imena brenda "Piteca", koje znači "Slasni (lokalni, domaći) zalogajčići". Plan je da ovaj brend u budućnosti postane sinonim za namaze i da se na taj način što više približi potrošačima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>