• 4
 ≫ 

Leskovac korak bliže do jedne strane kompanije: Stiže turski Erneli

 ≫ 

Gradsko veće je prošlog meseca donelo odluku da se parcele za koje je zainteresovan investitor prebace iz svojine Grada u svojinu Republike

  • 4
Auto delovi, korona virus Foto-montaža: Shutterstock, Pixabay

Turska kompanija Erneli, koja se bavi proizvodnjom sistema za cirkulaciju tečnosti za automobilsku industriju, potpisala je memorandum o saradnji sa gradskim vlastima u Leskovcu, gde planira da otvori novi proizvodni pogon i zaposli 338 radnika.

Erneli će na lokaciji Zelena zona izgraditi fabriku na sedam hektara zemlje, a taj investicioni projekta je vredan 16,6 miliona evra, objavio je grad Leskovac.

Memorandum o saradnji potpisali su gradonacelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor kompanije Erenli Leskovac Fikret Ajnibal.

Time je, kako je navedeno, Leskovac korak bliže do otvaranja još jedne strane kompanije sa kojom se pregovori vode od početka godine.

Turska kompanija Erneli se od 1959. godine bavi proizvodnjom sistema za cirkulaciju tečnosti za automobilsku industriju, a pre mesec dana otvorila je organak u Leskovcu.

Tokom višemesečnih pregovora lokalna samouprava grada Leskovca sve administrativne procedure sprovodi u dogovoru sa Razvojnom agencijom Srbije i Vladom Srbije.

Gradsko veće je prošlog meseca donelo odluku da se parcele za koje je zainteresovan investitor prebace iz svojine Grada u svojinu Republike, a zatim je sačinjen Memorandum o razumevanju i saradnji radi realizacije investicionog projekta.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    15. jul 2021 | 08:29

    Znaci stara prica,sve im se daje dzaba,ne placaju nikome nista,i jos dobijaju subvencije.Bas smo ekonomski tigar...!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>