• 7
 ≫ 

Demanti iz Forda na tekst o povlačenju Fieste

 ≫ 

Povodom teksta da se povlače dva modela automobila na nasem tržištu, u kojem se pominje da "Ford Fiesta i Kia Sportage moraju na vanredni servis" a koji je na našem portalu objavljen u sredu, oglasili su iz kompanije Grand Motors, uvoznika i distributera vozila marke Ford u Srbiji

  • 7

Vest je glasila da se dva modela automobila povlače sa našeg tržišta, odnosno da je reč o motornom vozilu Ford model Fiesta i Ecosport, kao i modelu Kia.

Kako su preuzeti podaci sa sajta Nepro pokazali, reč je o automobilima koji su proizvedeni u periodu od 05.02.2021 do 09.03.2021. godine.

Kako je upozorio NEPRO, sistem za brzo uzbunjivanje Ministarstva trgovine koji redovno obaveštava potrošače o potencijalnim opasnim proizvodima i njihovom opozivu, postoji mogućnost da kod obuhvaćenih vozila mehanizam za blokiranje sigurnosnog pojasa možda nije ispravan.

U slučaju naglog iznenadnog kočenja pojas možda neće zadržati putnika u poziciji u kojoj se nalazi što može dovesti do povreda, navodi se u obrazloženju.

Zbog toga je određena mera opoziva od potrošača.

Kod drugog modela, usled mogućnosti kratkog spoja na električnoj instalaciji može doći do požara i povreda učesnika u saobraćaju, navedeno je u upozorenju.

Povodom tog teksta u kojem je pisali da "Ford Fiesta i Kia Sportage moraju na vanredni servis" koji je na našem portalu objavljen u sredu, oglasili su iz kompanije Grand Motors, uvoznika i distributera vozila marke Ford u Srbiji.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena:

"Naslov teksta je tendenciozan i neistinit: Fordova vozila koja se pominju u tekstu nisu povučena sa tržišta, već opozvana, preciznije pozvani su njihovi vlasnici da vozila dovezu u ovlašćene servise zbog kontrole tehničke ispravnosti sigurnosnih pojaseva.

Opoziv vozila zbog eventualnih tehničkih neispravnosti ili manjkavosti je već godinama uobičajena praksa svakog proizvođača automobila u svetu koji drži do renomea i u funkciji je zaštite kupca od eventualnih problema u korišćenju vozila.

U eri masovne, velikoserijske proizvodnje i vozila i njihovih komponenti eventualne manjkavosti nisu retkost, pa i opozivi nisu senzacija.

Vesti o opozivima na vozilima svih proizvođača u Srbiji NISU tajna, već se uredno objavljuju na portalu RAPEX Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija – dakle, ovakve informacije su javne, ne skrivaju se i nema potrebe da se bilo koji brend apostrofira u negativnoj konotaciji u vezi s opozivnim akcijama njihovih modela.

Tehnička služba Grand Motorsa, ovlašćenog uvoznika, prodavca i servisera automobila i lakih komercijalnih vozila Ford za teritoriju Srbije, izjavljuje sledeće:

1. Tačno je da je Ford objavio opoziv u vezi sa zatezačima sigurnosnih pojaseva na modelima Ford Fiesta i Ford EcoSport, u skladu sa svojom politikom kontrole i konstantnog unapređenja kvaliteta i bezbednosti svojih vozila;

2. Na tržištu Republike Srbije je prodato ukupno 8 (osam) vozila obuhvaćenih ovim opozivom;

3. Fordova instrukcija je da se vozila pregledaju u ovlašćenom servisu i, ukoliko se pokaže da je potrebno, zatezači pojasa zamene;

4. Svih 8 vozila koja su u Republici Srbiji bila obuhvaćena ovim opozivom su pregledana u ovlašćenim servisima i ni na jednom vozilu nije pronađena neispravnost zatezača pojasa;

5. Ovim je predmetni opoziv kompletno završen i potvrđujemo da su sva vozila obuhvaćena ovom kontrolom apsolutno ispravna i bezbedna za korišćenje."

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    14. jul 2021 | 15:23

    Vozim Ford Fokus 3. Prvi, zadnji i jedini put.

  • Limdar

    14. jul 2021 | 17:38

    Marka Ford se kupuje samo jednom i nikada više ja sam to već iskoristio i za godinu dana jedva sam se otarasio. Tako dista mi je kada čujem ime bežim glavom bez obzira.

  • dzona ponavljac

    14. jul 2021 | 14:57

    Ne

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>