• 12

Zabranjen uvoz ovog mleka iz BiH u Srbiju: "Nije štetno po zdravlje, ali je nekvalitetno"

Zabrana uvoza na snazi je od jutros

 • 12
mleko

Foto: Freepik.com

- Od jutros je zabranjen uvoz u Srbiju mleka iz mlekare "MI 99" iz Gradačca, u Bosni i Hercegovini, i to zbog neodgovarajućeg kvaliteta - izjavio je Branislav Nedimović.

- Na osnovu laboratorijskih analiza utvrdili smo da kvalitet mleka nije odgovarajući i zabranili uvoz. Oni su ozbiljan izvoznik mleka u Srbiju i ono se nalazi najčešće u velikim trgovinskim lancima - dodao je ministar poljoprivrede, gostujući na TV Prva.

Kaže i da se zabrana uvoza ne odnosi samo na mleko već i na druge mlečne proizvode ovog proizvođača, a količine koje se već nalaze u našoj zemlji će se staviti pod zabranu prodaje.

- Naša laboratorija je utvrdila da, naročito u pogledu mlečnih masti, ono što je u mleku ne odgovara onome što piše na deklaraciji i nije u njemu 2,8 odsto mlečne masti nego mnogo manje - precizirao je Nedimović. Naveo je i da mleko tog proizvođača ne sadrži ništa što bi bilo štetno po zdravlje, pa oni koji su ga konzumirali ne treba da brinu.

Video: Mleko od kobile jedno je od najskupljih na svetu: Pola litre košta 1770 dinara a vredi i mnogo više

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Baš

  A vlasnik mljekare tamo neki Zott iz Njemacke..

  2
  0

  Podelite komentar

 • Dr

  Da, moramo da uvozimo jer kod nas nema mleka...

  8
  0

  Podelite komentar

 • Stojko

  Neka ga prepakuju iz ambalaze za 2,8% u ambalazu za 1,5% i eto resenja.

  5
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke