• 1

Vučević obišao radove na uređenju jezgra Novog Sada, vrednost investicije 378 miliona dinara

Radovi će biti gotovi do kraja novembra, najavio je gradonačelnik Novog Sada

  • 1
Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

Miloš Vučević / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa saradnicima danas obišao radove koji se uveliko izvode na uređenju gradskog jezgra Novog Sada, a koji u prvoj fazi realizacije, obuhvataju Pozorišni trg, Uspensku ulicu i deo prolaza između Srpskog narodnog pozorišta i TC "Apolo".

Vrednost ove investicije iznosi 378 miliona dinara, a radovi koji su započeti u martu ove godine biće okončani, prema Ugovorom predviđenom roku, do 25. novembra 2021. godine.

- Svaki dan dok dolazim na posao mogu da se uverim da se radovi na uređenju ovog dela centra grada, na ovom možda najbolje organizovanom gradskom gradilištu, odvijaju bez prestanka. Radovi na potezu od Pozorišnog trga i Uspenske crkve do Gradske kuće će biti okončani do kraja novembra i ovo će postati jedan od najlepših delova našeg grada.

Ne da niko više neće imati problem da prođe Pozorišnim trgom, nego će svi sa zadovoljstvom dolaziti u ovaj deo centra koji će služiti na ponos svih Novosađana. Nastavljamo da ulažemo u Novi Sad, da stvaramo bolji, jači, razvijeni i bogatiji grad – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Dodao je da radove na rekonstrukciji fasade i dekorativnog osvetljenja SNP-a finansira Pokrajinska vlada, dok Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada finansira parterno uređenje i postavljanje ograde oko Uspenske crkve.

Od Uspenske crkve do SNP-a trenutno se izvode radovi na popločavanju granitnim pločama. Završeni su betonski radovi u okviru izrade kontinualnih klupa koje se oblažu tikovinom u Uspenskoj ulici i delu platoa ispred SNP-a.

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

Završeno je i betoniranje autobuske niše, dok će svako autobusko stajalište sadržati interaktivne informacione panele. Na samom Pozorišnom trgu, odnosno platou ispred SNP-a u toku su završni radovi na izgradnji fontane koja je osmišljena kao kompleks vodenih površina. U ovoj zoni su u toku betonski radovi na izradi česme kao i ugradnja žardinjera i elemenata sadnih jama. Planirano je da se zasadi 25 novih stabala i 708 komada žbunastih biljaka. Od ukupno 8.110m² površine koja se sada rekonstruiše, zelenilo će zauzimati trećinu, tačnije 2.714m².

Poseban pečat ovom prostoru daće i „Memorijalna traka“ koja će predstavljati uspomenu na nekadašnju malu Jevrejsku ulicu, koja je ovde postojala do 70-godina prošlog veka. U planu je i rekonstrukcija dekorativnog osvetljenja SNP-a i rasvete nadstrešnice glavnog ulaza SNP-a, kao i radovi na parternom uređenju oko Hrama Uspenja Gospodnjeg. U toku je izrada tehničke dokumentacije za uređenje preostalog dela gradskog jezgra Novog Sada, ugovorene vrednosti 22,4 miliona dinara. Završena je izrada projekta za 1. fazu, a u toku je projektovanje 2. 3. i 4. faze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    Ucinite nesto zaboga sa Bul.Kneza Milosa ono je kstastrofa od rupa kratera tranzita deca nam ziveti ne mogu od buke

    0
    0

    Podelite komentar