• 3

Može li biti oboren desetogodišnji rekord? Pojavio se burger skuplji od najskupljeg, a ovo je cena

Sadrži zlatni listić, beli tartuf, beluga kavijar, majonez od patkinih jaja i šampanjac Dom Perinjon

  • 3
burger Foto: Freepik

Burger je jedno od omiljenih jela na svetu, ali ma koliko ukusan bio - teško je zamisliti da može koštati čak 5.000 evra! Ipak, taj rekord je dostignut.

Upravo toliko košta The Golden Boy - najskuplji burger na svetu. Osmislila ga je jedna prehrambena holandska prodavnica, na čijem Instagramu možete videti razne postove vezane za "Zlatnog dečaka": od načina pripreme do finalnog proizvoda.

U restoranu "de Daltons" veruju da će cena burgera dostići svetski rekord, a za sebe kažu da su "kraljevi burgera". Vlasnik Robbert Jan de Veen kaže da mu je obaranje globalnog rekorda - san iz detinjstva.

Trenutno najskuplja slasna pljeskavica na svetu služi se u Oregonu, SAD, i košta oko 5.000 dolara ili 4.200 evra. Drži Ginisov rekord od 2011. godine i ima 352,44 kilograma.

Ako se pitate zašto je The Golden Boy tako skup, evo odgovora.

Sadrži zlatni listić, koji se često dodaje raznim specijalitetima radi podizanja cene, kao i beli tartuf, beluga kavijar, majonez od patkinih jaja i šampanjac Dom Perinjon.

- Mislio sam da mogu i bolje od toga - rekao je Robbert Jan i dodao da "iako je ovaj hamburger dosta skup, i dalje ga treba jesti rukama". Dakle, barem u tom slučaju možete "izbeći luksuz".

Video: Čokoladna krofna ide u zaborav: Oko 110 evra vam treba da doživite zlaćanu eksploziju u ustima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>