• 0
 ≫ 

"Nas četvoro smo stigli u Zapadni Teksas": Bezos za dva dana leti u svemir, a ovako teku pripreme

 ≫ 

Osim brata Marka, sa Bezosom će u utorak, 20. jula, u kosmos putovati i starija žena od 83 godine, kao i pobednik na aukciji koji je kartu platio 28 miliona dolara

  • 0
Džef Bezos u svemiru

Foto-montaža: Pixabay, Tanjug/AP

Svemir je ovih dana i više nego interesantna tema, barem kada govorimo o bogatašima. Njihova opsesija prostorom koji nas okružuje, dovela je do toga da započnu misija putovanja van Zemlje.

Najpre je reč o privatnim letovima, mada su u planu i komercijalni. Britanski biznismen Ričard Brenson je pre tačno sedam dana ostvario svoj san iz detinjstva, i uputio se ka svemiru letelicom svoje kompanije "Virdžin Galaktik", pri čemu se ekipa uspešno vratila na Zemlju, u nedelju 11. jula.

Pominje se i da je Ilon Mask kupio kartu za let Brensonove kompanije, iako je i sam osnovao svemirsku kompaniju "SpejsIks", ali sada je na redu Džef Bezos, osnivač Amazona.

Naime, uveliko se priča i piše o tome da Amerikanac, inače najbogatija osoba na planeti, 20. jula treba da se otisne putem kosmosa, a na tom putovanju pratiće ga brat i još dvoje ljudi.

Bezos je u poslednje vreme više nego ikad aktivan na društvenoj mreži Instagram, gde je nedavno objavio i post sledeće sadržine: "Nas četvoro smo upravo stigli u Zapadni Teksas. Jedva čekam utorak!" (The four of us have just arrived in West Texas today. Can’t wait for Tuesday!).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

 

Usledio je i post uz natpis "Love this crew", a Bezos je, inače, pre nedelju dana poželeo sreću Brensonu i članovima posade na letu u svemir, takođe putem Instagrama.

Podsećamo, osim brata Marka, sa Bezosom će u utorak, 20. jula, u kosmos putovati i starija žena od 83 godine, kao i pobednik na aukciji koji je kartu platio 28 miliona dolara. Savezna vazduhoplovna avijacija SAD je u ponedeljak dala zeleno svetlo Bezosovoj kompaniji "Blu Oridžin".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

 

Osnivač Amazona će biti u raketi "Nju Šepard".

Video: Bezos leteo u svemir: Jedan od najbogatijih ljudi otvorio vrata za komercijalne letove u kosmos

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>