• 0

I njih zanima kripto svet: Deo klijenata moći će da trguje bitkoin fjučersima

U martu je i Goldman Sachs potvrdio planove za ponovno pokretanje svog deska za trgovanje kriptovalutama nakon trogodišnje pauze

  • 0
Epl, JPMorgan, Banka Amerike

Foto: Tanjug/AP

Banka Amerike (Bank of America), druga najveća američka banka, omogućila je trgovinu bitkoin fjučersima za jedan deo svojih klijenata.

Kao i većina centralizovanih institucija, i ova banka je bila konzervativna u pristupu kripto sektoru, ali zbog velike količine marže potrebne za trgovinu fjučersima - sada nekim klijentima omogućuje pristup tom tržištu, rekao je jedan od izvora.

Neki klijenti se spremaju za trgovinu bitkoin fjučersima koji se podmiruju u gotovini, a jedan ili dva su možda već krenuli uživo, rekao je izvor za Coindesk. Brojne investicione banke navodno dopuštaju klijentima da ulažu u kripto proizvode.

U martu je Goldman Sachs potvrdio planove za ponovno pokretanje svog deska za trgovanje kriptovalutama nakon trogodišnje pauze.

U maju je banka počela da kupuje i prodaje bitkoin fjučerse u blokovskim poslovima putem Chicago Mercantile Exchange (CME) Grupe, koristeći Cumberland DRW, kao svog trgovačkog partnera.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke