• 7

Brza pruga od Beograda do Novog Sada privodi se kraju: Momirović danas obišao Zemun

Mehanizacija je ključna, ušli smo u elektro radove i sigurnosne radove, imali smo priliku da vidimo kako se završavaju građevinski radovi ovde i stanica napreduje dobro, rekao je ministar

  • 7
brza pruga BG NS

Foto: Ministarstvo građevine

- Uspeli smo da integrišemo svu pamet i inženjersku snagu koju imamo u ovaj projekat, i približavamo se samom kraju brze pruge Beograd - Novi Sad, kao prvog dela budućeg koridora od Beograda do Budimpešte - istakao je ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je danas posetio radove na železničkoj stanici Zemun, na deonici brze pruge Beograd Centar - Stara Pazova. Momirović je u obilasku radova, razgovarao sa rukovodiocem projekta stručnog nadzora, Jankom Kovljenićem - o trenutnom stanju u izgradnji ove deonice, koja je maksimalno ubrzana kako bi se završila u datom roku.

- Mehanizacija je ključna, ušli smo u elektro radove i sigurnosne radove, imali smo priliku da vidimo kako se završavaju građevinski radovi ovde i stanica napreduje dobro, kao i svih šest stanica na trasi od Beograda do Novog Sada - rekao je Momirović.

Kovljanić je napomenuo da je u poslednjim mesecima izvršeno značajno ubrzanje radova koji dobro napreduju, uz određene probleme koji se uspešno prevazilaze.

- Saobraćaj se odvija po levom koloseku od aprila meseca ove godine, sada se planira da se pusti deo desnog koloseka koji se završava. Pošto je pruga podeljena u dva segmenta, jedan deo od Beograda do Batajnice je dvokolosečni i on je prvi segment ove pruge koji je za manje brzine, a od stanice Batajnice do Stare Pazove postoje četiri koloseka, od kojih su dva koloseka za pruge velike brzine prema Novom Sadu za 200 km/sat - rekao je Kovljenić i dalje napomenuo:

"Na ovom delu od Beograd Centra do Batajnice radovi su 95 odsto završeni i očekujemo vrlo brzo završne radove na puštanju i desnog koloseka u saobraćaj. Stanične zgrade su u funkciji rada i one su oko 70 odsto završene, a na ovom celom potezu imamo i četiri velika nadvožnjaka na kojima se radi intezivno i nema planiranih zastoja u realizaciji".

brza pruga BG NS

Foto: Ministarstvo građevine

Ministar Momirović je dodao da će radovi biti završeni u predviđenom vremenskom periodu, posle čega slede statička i dinamička ispitivanja koloseka i probne vožnje, tako da bi do februara naredne godine saobraćaj bio u potpunosti normalno realizovan.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    18. jul 2021 | 14:56

    Jel to se pravi brza pruga da bi žito što pre stiglo iz Vojvodine za Srbiju ?

  • Bhm

    18. jul 2021 | 14:20

    E ovako je jednom i Đilas pričao da će on da jednom nešto uradi ali posle je zaboravio šta je to obećao pa mu je bilo lakše da poseče platane u Bulevaru i napravi most na Adi,sigurnija mu je bila lokalna kombinacija....a tek Murinika!Ona se jednom vozila brzim vozom kad je išla kod babe i dede u Rumuniju...

  • Titani regiona

    18. jul 2021 | 17:09

    Mene prosto sramota ovih susednih zemalja oko nas kad vidim koliki smo mi regionalni zmaj,oni ovakve pruge neće imati za sto godina

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>