• 73

Šefovi će negde imati pravo da otpuste nevakcinisane radnike: 67% vas kaže da je to diskriminacija

Da li podržavate ideju da šef sme da otpusti nevakcinisanog radnika?

  • 73
vakcina, kovid 19 Foto: Freepik

Otkako su krenula da se rade ispitivanja za vakcinu protiv kovida-19, od tad se priča i o samoj vakcinaciji: da li je obavezna ili ne, kako će se odvijati, koliko doza je potrebno, koju vakcinu primiti.

Mišljenja su i dalje podeljena, toliko da je nastao čitav pokret antivaksera u nekim zemljama sveta, dok u drugim postoji deficit kada je reč o dozama, pa se vakcinacija slabije odvija.

Sve u svemu, ono što posebno interesuje radnike jeste da li će ih šefovi uslovljavati otkazom - ako ne žele da se vakcinišu. Naime, Vlada Letonije je donela odluku da vakcinacija protiv virusa korona bude obavezna za zaposlene u zdravstvu, obrazovanju i socijalnim službama.

Takođe, članovi vlade su se saglasili da u ostalim sektorima, nakon 1. oktobra, poslodavci mogu da otpuste radnike koji nisu vakcinisani. Ali, ta odluka će stupiti na snagu tek nakon što je usvoji parlament.

Pitali smo vas, u okviru ankete Telegraf Biznisa, kakav je vaš stav o tome, a evo kako ste glasali:

Da li podržavate ideju da šef sme da otpusti nevakcinisanog radnika? Na ovo pitanje, vas 26,33% je reklo da apsolutno podržava taj stav, dok je čak 67,70 odsto reklo da je to diskriminacija.

anketa Foto: Telegraf

Svega 5,97 odsto nema jasan stav o temi, tačnije, izabralo je odgovor: "Nisam siguran/na, zavisi od sektora u kojem je radnik zaposlen".

Još jednom podsećamo da se, povodom obavezne vakcinacije u Srbiji oglasio i predsednik Aleksandar Vučić, rekavši da "naša zemlja tu normu ne može da uvede, jer nije u skladu sa Ustavom".

Video: Aleksandar Vučić o obaveznoj vakcinaciji: Sutra bih to uradio, ali ne mogu da kršim Ustav!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    19. jul 2021 | 10:13

    sve je ovo na nivou gripa kao i proslih godina jedino je kampanja agresivnija i neki parametri se vise ne postuju ,necu da se vakcinisem ,nisam ni proslih godina,mogu i da me otpuste ionako zbog svega ovog sto su smislili uskoro dolaze teska vremena za celo covecanstvo.

  • Marija

    19. jul 2021 | 10:13

    Čovek u zrenutku vakcinisanja mora da bude udrav. To niko ne proverava, osim formalnog pitanja. U suprotnom (kada vakcinu primi bolestan čovek), nanose mu ozbiljnu štetu zdravlju, ugrožavaju ga.

  • ruralni srbin

    19. jul 2021 | 11:40

    Zasto se imunizovani toliko brecaju na neimunizovane vakcinom?Ako su sad imunizovani, sta im je problem?Cega se boje?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>