• 0

Kopali su kripto-valute, upala policija pa valjkom pregazila 1.069 kompjutera

Da li je ova mera bila neophodna

  • 0

Kriptovalute i njihov rast popularnosti su uticali delom i na svetsku ekonomiju, a ljudi stalno pronalaze načine da steknu što više digitalnih novčića na ilegalan način.

Međutim, slučaj u Maleziji otkriva i mračniju stranu rudarenja.

Policija je zaplenila čak 1.069 računara čiji su vlasnici neovlašćeno crpeli električnu energiju tako što su se direktno spojili na dalekovode. Tako, ova grupa rudara kriptovaluta je ukrala električnu energiju u vrednosti od 2 miliona dolara, a do njih se došlo kroz dojavu. Ekipa je delovala skoro četiri meseca pa je policija ukupno izvršila 6 oružanih racija na 6 lokacija.

Uz toliko mnogo struje, grupa koja je vršila rudarenje je imala opremu u vrednosti od 1.26 miliona dolara te je policija umesto prodaje opreme odlučila da preduzme drastične mere. Kao lekciju svima onima koji pokušaju da urade sličnu stvar, policija je snimila video kako opremu vrednu 1.26 miliona dolara gazi industrijskim valjkom.

Naravno, video je postao viralan.

Prema izjavama čelnika policije, zbog nestabilnosti u električnoj mreži koju su rudari kriptovaluta napravili, dve kuće su izgorele. Inače, rudarenje kriptovaluta u Maleziji nije ilegalno.

Video: Parfimer iz Čakovca izrudario prvi Bitcoin parfem u svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>