• 3
 ≫ 

Građani Srbije dobijaju 1.450 dinara za putarinu: Momirović i Bočvarski uručili kartice

 ≫ 

Prema odluci Vlade Severne Makedonije, turistima iz Srbije je namenjeno ukupno 200.000 „napunjenih" elektronskih kartica

  • 3
Foto: MGSI

Foto: MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović u društvu kolege Blagoja Bočvarskog iz Severne Makedonije danas je na graničnom prelazu Tabanovce građanima Srbije uručio elektronske kartice za besplatnu putarinu na auto-putu "Prijateljstvo" do granice sa Grčkom.

Momirović je izjavio da Srbija daje ogroman značaj odnosima sa Severnom Makedonijom.

Istakao je da je to bilo naročito vidljivo u okolnostima svetske pandemije kada je Srbija pokazala spremnost da hrabro stoji uz svoje susede, a dodao je da će tako biti i ubuduće.

"U znak zahvalnosti, Vlada Severne Makedonije odlučila je da građanima Srbije omogući besplatno korišćenje puteva u toku predstojeće sezone. U ime svih građana Srbije želim da se zahvalim Vladi Severne Makedonije na današnjem uručivanju smart kartica i na tome što celo ovo leto možemo da koristimo njihove puteve", izjavio je Momirović.

On je dodao da će ovaj gest Severne Makedonije dati jak impuls inicijativi „Mini Šengen" koja je pokrenuta od strane predsednika Vučića i premijera Zaeva.

Podsetio je da je cilj te inicijative proširivanje zajedničkog ekonomskog prostora, poboljšanja prometa ljudi i roba, i jačanja konkurentnosti celog regiona.

Foto: MGSI

Foto: MGSI

Posle uručivanja kartica ministri su razgovarali o budućoj saradnji dve države sa posebnim fokusom na infrastrukturno povezivanje kroz uspostavljanje putničkog saobraćaja Beograd - Skoplje.

Tema je bila i uspostavljanje železničkog teretnog koridora koji povezuje Budimpeštu sa lukom Pirej, preko teritorije Mađarske, Srbije, Severne Makedonije i Grčke.

Vlada Severne Makedonije donela je odluku da srpski građani budu oslobođeni plaćanja putarina od 15. juna do 15. avgusta, u znak zahvalnosti na donaciji vakcina.

Svi državljani Srbije koji u Severnu Makedoniju budu dolazili automobilom u tom periodu će dobijati karticu sa 760 denara za plaćanje putarine na auto-putu „Prijateljstvo".

Prema odluci Vlade Severne Makedonije, turistima iz Srbije je namenjeno ukupno 200.000 „napunjenih" elektronskih „M-smart" kartica za plaćanje putarine u predstojećoj letnjoj sezoni.

Video: Drobnjak o Momiroviću: Malo nas je grdio

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eee

    20. jul 2021 | 14:42

    Samo za beograd

  • delija

    20. jul 2021 | 20:41

    A šta je sa nama kojima nisu dali, pravili se budale?Pa platili putarinu kao i svaki put? Čist marketing.. nisam ni jedini..

  • Dex

    20. jul 2021 | 15:14

    U toku predstojeće sezone...... Sezona uveliko traje

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>