• 0

Gigant pomerio rok za vraćanje radnika na posao, iako smatra da je kancelarija imperativ

Izvori su rekli da će zaposleni biti obavešteni barem mesec dana ranije, pre nego dođe trenutak da se vrate na radna mesta

  • 0
epl, apple

Foto: Pixabay

Tehnološka kompanija Epl nije pristalica rada na daljinu, a najave o povratku u kancelariju izazvale su buru komentara i negodovanja radnika. Međutim, sada ipak odlažu povratak na posao, jer raste broj slučajeva pozitivnih na virus korona.

Proizvođač Ajfona nameravao je da od septembra vrati osoblje na posao tri dana u nedelji, ali je to sada pomereno najranije za oktobar, izvestio je Blumberg.

Izvori su rekli da će zaposleni biti obavešteni barem mesec dana ranije, pre nego dođe trenutak da se vrate na radna mesta.

Podsećamo, u junu je izvršni direktor Tim Kuk poslao memorandum širom kompanije rekavši radnicima da će morati da se vrate za svoj sto. Neki radnici su u internom pismu rekli da su ih "takvi planovi naterali da biraju između porodice, ličnog blagostanja i Epla".

Gugl je već izdao slična uputstva osoblju, rekavši im da se na posao vraćaju tri dana u nedelji do septembra. Ali, razne druge kompanije prilagođavale su svoje planove, kako je pandemija uzimala maha.

U martu je Amazon rekao: "Naš plan je da se vratimo kancelarijski usmerenoj kulturi, kao svojoj osnovnoj liniji", ali su već u junu promenili stav, rekavši da je "nova osnova dolazak na posao tri dana sedmično".

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>