NIS: “Ključni projekati i društvena odgovornost i dalje u fokusu”

Smirnov objašnjava važnost transparentnog poslovanja kompanija i kakav značaj to ima za dalji razvoj zajednice

  • 0
nis rafinerija pancevo

Foto: NIS

- NIS nije odustao od strateškog opredeljenja i ulaganja u društveno odgovorne projekte, uprkos vanrednim uslovima poslovanja - rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a za Magazin Biznis i naglasio da je kompanija u 2020. godini uložila više od 290 miliona dinara u projekte podrške zdravstvenim ustanovama i obrazovnom sistemu.

- Ove godine naša kompanija je izdvojila 107,5 miliona dinara za finansiranje projekata koji su usmereni na unapređenje zaštite životne sredine u 12 partnerskih gradova i opština koji su obuhvaćeni programom "Zajednici zajedno". Program realizujemo uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, a sredstva će biti usmerena, na primer, na uvođenje sistema solarnog napajanja i osvetljenja, zamenu kotlova, unapređenje energetske efikasnosti kroz zamenu stolarije, sređivanje krovova i fasada, uređenje javnih gradskih parkova, sadnju autohtonih vrsti biljaka, postavljanje reciklažnih kanti i kontejnera i drugo.

Smirnov dalje objašnjava važnost transparentnog poslovanja kompanija i kakav značaj to ima za dalji razvoj zajednice.

- U maju ove godine objavili smo 11. uzastopni verifikovani Izveštaj o održivom razvoju. U tom dokumentu, javnost je obaveštena o aktivnostima kompanije tokom 2020. godine – o poslovanju, ulaganjima u društveno odgovorne projekte, zaštiti životne sredine, zdravlјu i bezbednosti na radu, kao i o razvoju lјudskih resursa. Transparentno smo predstavili i svoje poslovne uspehe, način na koji se do njih dolazi, kao i napore da se osnaži zajednica u kojoj NIS posluje. U oblasti održivog razvoja NIS se rukovodi globalnim cilјevima Ujedinjenih nacija i u Izveštaju prepoznaje 12 od 17 ovih cilјeva čijem ostvarenju doprinosi svojim poslovanjem. To su cilјevi kojima svi težimo: kvalitetno obrazovanje, rodna ravnopravnost, čista voda, održivi gradovi i zajednice i drugi.

Kada su u pitanju dalji planovi i očekivanja u poslovanju u 2021. godini, Smirnov naglašava da kompanija neće odustati od ključnih projekata, kako u biznisu, tako i u društvenoj odgovornosti.

- Ostajemo optimisti. Svi osnovni projekti ostaju: sledeći važan projekat u Rafineriji Pančevo je modernizacija postrojenja katalitičkog krekinga (FCC), koji će omogućiti proizvodnju dodatnih proizvoda, uključujući i veću proizvodnju propilena. Taj projekat vredan je 80 miliona dolara i biće urađen u narednim godinama. Sve je usmereno na razvoj i nove investicije - ocenio je Vadim Smirnov u razgovoru za Magazin Biznis.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA