• 1

Tržište rada nije izašlo iz problema: Skače broj nezaposlenih u SAD koji traže državnu pomoć

"Porast broja nezaposlenih ove nedelje govori nam da problemi na tržištu rada nisu u potpunosti iza nas"

  • 1
Kapitol Hil Amerika,  US Capital Foto: Shutterstock

Broj nezaposlenih Amerikanaca koji su aplicirali za dobijanje državne naknade popeo se prošle nedelje na dvomesešni maksimum.

Broj podnetih zahteva za državnom naknadom za nezaposlenost povećan je za sedam dana, zaključno sa 17. julom, za 51.000 na nedeljnom nivou, dostižući ukupno 419.000 prema sezonski prilagođenim podacima, što je najviši nivo od sredine maja, pokazuju današnji podaci Ministarstva rada, prenosi Rojters.

Ovaj podatak ukazuje na to da tržište rada nije izašlo iz problema pošto se nacija suočava sa ponovnim rastom broja novih infekcija virusom kovid-19.

"Porast broja nezaposlenih ove nedelje govori nam da problemi na tržištu rada nisu u potpunosti iza nas i da delta soj virusa još uvek može sabotira ekonomski oporavak od najkraće recesije u američkoj istoriji", kaže Kristofer Rupki, glavni ekonomista u kompaniji FWD Bonds u Njujorku.

Ipak, podaci iz izveštaja Ministarstva rada o zatevima nezaposlenih za dobijanje naknade pokazuju takođe da se povećava broj ljudi koji se vraćaju na posao, što je kretanje koje nagoveštava kakav će biti julski izveštaj o zaposlenosti, dodaje britanska agencija.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • supergnu

    23. jul 2021 | 03:51

    Imaju pomoc do septembra . Vratice se svi posle toga brate. Zasto bi se neko vracao a ima $800 nedeljno. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>