• 2
 ≫ 

Tinejdžer priznao Bezosu u svemiru: "Nikad nisam ništa naručio preko Amazona"

 ≫ 

Bezos je bio baš iznenađen

  • 2
Oliver Daemen

Foto: blueorigin.com

Tinejdžer koji je postao najmlađi svemirski putnik na svetu iznenadio je milijardera Džefa Bezosa rekavši mu tokom leta da nikada nije ništa naručio preko Amazona.

Oliver Dimen, 18-godišnji student fizike, pratio je Bezosa, njegovog brata Marka Bezosa i 82-godišnju pilotkinju Voli Fank, najstariju osobu koja je letela u svemir, na putovanju van zemljine atmosfere.

"Rekao sam Džefu da zapravo nikada nisam kupio nešto preko Amazona", rekao je Dimen za Rojters. On mu je iznenađeno odgovorio da odavno nije čuo da je neko to rekao.

Dimen, koji je izabran nakon što je drugi kandidat koji je platio 28 miliona dolara morao da odustane, sazna je da će se pridružiti letu dok je bio na porodičnom odmoru u Italiji.

"Nazvali su i rekli - Jeste li još uvek zainteresirani? Odgovorili smo: "Da! Da! Da!" "

Dimen je sanjao o svemirskim putovanjima odmalena, pratio je razvoj kompanija za istraživanje svemira poput Blue Origina i u mladosti je dobio pilotsku dozvolu.

- Mislim da nisam ništa shvatio dok nisam bio u raketi: 'Opa, stvarno se dešava", rekao je. "To mi je bio krajnji, krajnji cilj ... ali nikada nisam mislio da će to biti tako brzo."

Dodao je da nije siguran šta želi da radi kasnije u životu, ali da će ozbiljno razmotriti karijeru u svemirskim putovanjima.

Upitan kako je bilo putovati raketom s milijarderom, odgovorio je uz široki osmeh: "Bili su super zabavni i svi čvrsto na zemlji, koliko god to smešno zvučalo."

Video: Bezos leteo u svemir: Jedan od najbogatijih ljudi otvorio vrata za komercijalne letove u kosmos

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    24. jul 2021 | 16:57

    Ni videli svemira a kamoli bili?!

  • Mito

    24. jul 2021 | 12:28

    Koliko sam video na snimku oni nisu bili u svemiru, pošto je oko letilice svetlo. Naime da su izašli u svemir oko letilice bi bio mrak

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>