Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika 534
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • BM

    26. jul 2021 | 17:44

    Moramo da počnemo da stavljamo Bana Jelačića na marke Srbije, za početak. Čovek je rodjen u Petrovaradinu... Zašto mi puštamo sve u okruženju da rade šta hoće, a imamo kontra mera koliko hoćemo.

  • Premilostivi

    26. jul 2021 | 01:31

    Sam Tesla je rekao “ ponosim se srpskim rodim i hrvatskom domovinom” Dragi moji Hrvati treba vas biti stid svakog tko pobio teslinu obitelji kao imnoge druge kao i onih koji su 90ih minirali teslin spomenik. Ali takodjer vama Srbima treba biti jasno da Tesla nikad ne bi bio Tesla da se je rodio u zaostaloj Kraljevini Srbiji. Srecom se rodio i Hrvatskoj kao pokrajni Habsburske monarhije u to vrijeme po mnogocemu najrazvijenije drzave na svijetu. Upravo u tim uvjetima je dobio najbolje moguce obrazovanje s kojim se otisnuo dalje preko bare. Nazalost Srbija se sa svojim istocnim i zapadnim saveznicima posteno potrudila da rasturi tu drzavu u kojoj su svi pa i sami Srbi imali prosperitet kakav vi istocno od Drine u to vrijeme ste mogli samo sanjati ( koja slucajnost sa danasnjim vremenom). Nazalost krah te od vas omrazene Austriugarske je znacio pocetak kraja za Srbe u Hrvatskoj ali ne ocito tko pod drugim jamu kopa sam u nju upada, a u ovom slucaju nevin narod srtradava. Da zakljucim Tesla je etnicki Srbin ali politicki Hrvat. Na isti nacin kao sto Hrvati koji danas zive u Vojvodini malo toga imaju zajednickog sa Hrvatima u Hrvatskoj osim vjere. Zato budite sretni da Tesla bude na kovanici jedne od najjacih svjetskih valuta, a na nama je (Hrvatima u Srbima) da se pobrinemo kako da zaradimo te eure i ucinimo zivot boljim jer inace necemo imati za jelo a kamoli da platimo teslinu izmjenucnu struju!!!

  • Rade

    25. jul 2021 | 12:07

    Да није било сатирања Теслине фамилије, не видим ништа спорно да ставе Теслу на новчаницу. Могу и сада, али пре тога да се макар јавно дистанцирају од кољача из Другог светског рата. Чињеница је да је Тесла Србин и да је то у бројним својим порукама и писмима говорио, као и за време једине посете Београду. Али је, исто тако, чињеница и да припада целом човечанству које такође може да користи његов лик, онолико колико то закони дозвољавају. Овде је, међутим, политика умешала прсте, не само у Хрватској, када је Балкан у питању. Ситне душе дижу сопствени углед на провидан начин. Нажалост, у таквом времену живимо! Не видим ја разлику између политичара у овим крајевима, лажу чим зину, а на демагогији су докторирали.