• 65
 ≫ 

Država daje još 20 evra građanima: Vučić najavio novu pomoć, pitao Hrvate i za Teslu na kovanicama

 ≫ 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će svi punoletni građani Srbije, kao i penzioneri, dobiti novu novčanu pomoć

  • 65
Aleksandar Vučić

Printskrin: TV Pink

Predsednik Aleksandar Vučić gostuje na Televiziji Pink gde će otkriti do sada nepoznate detalje o klanu Veljka Belivuka i njegovoj sprezi sa medijima i pojedinim političarima.

Kako je najavio, penzioneri dobijaju u novembru 80 evra, punoletni građani 30 evra.

- Doneli smo odluku da damo građanima još 20 evra u decembru - rekao je Vučić.

On je dodao da će građani dobiti mogućnost za dodatnu prijavu.

Imam veliku i važnu vest, imali smo sastanak Ana, Sinisa i ja i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru. Tako da će penzioneri ta četiri meseca od septembra do decembra dobiti 100 evra na poklon od države, a da će svi ostali građani koji su se prijavili, a daćemo mogućnosti i dodatne prijave za ovih 20 evra u decembru, dobiti 50 evra - rekao je Vučić.

Podsetio je da u septembru penzioneri dobijaju 50 evra pomoći, a svi punoletni građani, kojih ima 5,7 miliona uključujući i penzionere još 30 evra, tako da će penzioneri dobiti 80 evra.

Vučić je kazao da je odluka o dodatnoj pomoći od 20 evra doneta zbog dobrih rezultata, jer očekuje u julu da imamo preko 200 miliona evra suficita u budžetu.

- Imaćemo mnogo više novca i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru - kazao je Vučić.

Kakve veze ima Tesla sa Hrvatskom?

 

Vučić je prokomentarisao da mu nije jasno zašto Hrvati stavljaju lik Nikole Tesle na svoju kovanicu evra kad on nije vezan za Hrvatsku.

- Kakve veze ima Nikola Tesla sa Hrvatskom? - upitao je on.

- Tesla je bio Srbin i to nikada nije krio. To je njihova odluka i mogu da stave koga hoće. Mogli su da stave i Brusa Lija - rekao je Vučić i dodao da ne razume zašto hoće da ga "stave na sitniš" ako im je toliko bitan.

On je kazao da ne zna kakve veze Nikola Tesla ima sa Hrvatskom, tako da šale Milanovića ne razume.

"Nikola Tesla je Amerikanac srpskog porekla, od oca Srbina i majke Srpkinje. On je genije i on pripada celom čovečenstvu i u tom smislu može da pripada i Hrvatskoj", rekao je on.

Vučić je naveo i da ćemo za pet meseci preteći Hrvatsku u BDP. 

- Za pet meseci pretećićemo Hrvatsku u BDP u apsolutnom iznosu, naš je bio 33 milijarde evra, a u Hrvatskoj 47 mlijardi evra, za više od 50 odsto povećali smo BDP za samo sedam godna - naveo je on.

Video: Vučić: Mafijaški konsiljeri orkestrira napade ne mene

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    24. jul 2021 | 23:12

    Pa prijatelju ništa nam ne reče o potrošačkoj korpi ,čoveče sve je poskupelo ,struja ,gorivo,gvožđe ,izolacioni materijali ,porezi i doprinosi,tehnički pregled ,voda ,pa litar ulja 170dinara ,a evro stabilan 117dinara.

  • bg

    24. jul 2021 | 21:31

    Sta kaze za gorivo,ulje,poreze?

  • Kg

    24. jul 2021 | 21:36

    Nemoj ko boga te molim da nam daješ više pare,petostruko moramo posle da vratimo kroz poskupljenja i ovako vodimo u većini sa cenama u odnosu sa okruženjem

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>