≫ 

Na vojnom groblju Zejtinlik obeležena godišnjica proboja Solunskog fronta

 ≫ 

Poštu srpskim vojnicima odale su delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, delegacija Generalnog konzulata Republike Srbije u Solunu, predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije

Komentari

  • nikolas

    25. septembar 2021 | 19:19

    VECNA SLAVA I HVALA SRPSKIM JUNACIMA !!!

  • Toma M.

    25. septembar 2021 | 19:02

    Povodom 103.g.od proboja Solunskog fronta, danas je uz najviše počasti prestavnika Srbije, odata pošta stradalim borcima na Vojničkom groblju Zejtinlik u Solunu. Tom povodom, Djordju Mihajovicu (93)uručen je zlatnik sa likom Svetog Djordja.za višedecenijsko čuvanje nase svetinje. Novi čuvar groblja je Predrag - Pedja Nedeljković, novinar-istoričar iz Kraljeva od 2014.g.Kao vrhunski poznavalac nase istorije, sa posebnim akcentom na Vojničko groblje ZEJTINLIK, uneo je dosta novine u ovaj komleks!!? Kako bi svaki posetilac uvideo i saznao sto više istorijskih činjenica!! Pa i ovu kompletnu svečanost izneo je hrabro slobodno se može reči sam na svojim plećima!? Znajući ga lićno kao kolegu, Pedja je pravi čovek na pravom mestu.Detaljista je i hroničar, nase i strane grupe posetilaca uverio sam se odaju mu priznanja i hvale stručnost i druzeljubivost!!!!

    • 26. septembar 2021 | 12:48

      Veteran

      @Toma M.

      Večna Slava palim Srpskim Borcima za Slobodu i Otadzbinu Srpskoga Naroda. Deda Djordje je mudro izabrao svog naslednika. Bogu fala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA