• 0

Bezbednost, usluga, komfor putnika i rute: Koja svetska avio-kompanija je i zvanično najbolja?

Zanimljivo je da se div iz bliskoistočnog emirata prošle godine našao na 9. mestu liste

  • 0
Qatar Airways

Foto: Pixabay

U moru luksuznih i besprekornih avio-divova, koji se nadmeću u domenu izvrsnih ponuda, pristupačnih, ali i skupljih karata u ekonomskoj, odnosno biznis klasi, kao i kada je reč o dobro obučenom osoblju, profesionalizmu i ukusnoj hrani, velika je čast biti izabran za najboljeg.

Cenjeni sajt AirlineRatings.com objavio je spisak 20 najboljih avio-kompanija na svetskom nivou: lista se zove "Top Airlines in the World" i tradicionalno rangira najbolje među njima uzimajući u obzir faktore kao što su bezbednost, usluga, komfor putnika i avionske rute.

Prvo mesto zauzela je kompanija "Qatar Airways" iz Dohe, prvenstveno zbog inovacija po pitanju kabinskog koncepta, usluge na letu i "posvećenosti da radi i tokom pandemije kovida-19".

Zanimljivo je da se div iz ovog bliskoistočnog emirata prošle godine našao na 9. mestu iste liste. Ove godine, odmah iza njega je "Air New Zealand" koji je u 2020. bio na prvom mestu.

Slede "Singapore Airlines", "Qantas", "Emirates", "Cathay Pacific", "Virgin Atlantic", "United Airlines", "EVA Air", "British Airways". Na 11. mestu je nemačka "Lufthansa", koja se i prošle godine našla na toj poziciji.

Lista "Top Airlines in the World" dalje je uključila i ove avio-prevoznike: "All Nippon Airways" iz Japana koji je značajno pao u 2021, budući da je prošle godine zauzeo 3. mesto; tu su i "Finnair", "Japan Airlines", "KLM" koji je pao za jedno mesto, zatim "Hawaiian Airlines", "Alaska Airlines", "Virgin Australia", "Delta Air Lines".

Na poslednjem, 20. mestu, nalazi se avio-kompanija "Etihad Airways" koja je zadržala poziciju od prošle godine. Zanimljivo je da je "Air New Zealand" na 1. mestu pomenute liste bio prethodnih šest od osam godina, što znači da je ovo dodatno dobar rezultat za prevoznika iz države Katar, poznate po luksuzu.

Video: Britanski preduzetnik ostvario san:Unity 22 odvojio se od matične stanice i nezavisno leteo u svemir

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>