Komšije povlače čuvenu Kranjsku kobasicu: Jedna serija mora da ode sa rafova, ovo je razlog
Reč je o slovenačkom kulinarskom specijalitetu
U Hrvatskoj se povlači s tržišta Kranjska kobasica u rinfuzi zbog neoznačenih alergena, glutena i mlečnog proteina u proizvodu, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede te zemlje.
"S obzirom na to da proizvod sadrži neoznačene alergene, gluten i mlečni protein, može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osetljivih na njih, dok ga osobe koje nisu alergične na navedene alergene mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja", navodi se u obaveštenju.
Proizvod nije u skladu s evropskim uredbama o utvrđivanju opštih načela i uslova zakona o hrani, utvrđivanju postupaka u područjima bezbednosti hrane, te o pružanju informacija o hrani potrošačima.
Reč je o Kranjskoj kobasici datuma proizvodnje 2. jul 2021, s rokom upotrebe do 2. avgusta 2021. godine.
Kranjska kobasica je slovenački kulinarski specijalitet, napravljen od grubo mlevenog svinjskog mesa I i II kategorije i slanine.
Video: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima
(Telegraf Biznis/Tanjug)
Video: Ovako do detalja izgleda rušenje nekada čuvenog hotela: Zbogom Jugoslavijo
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Đorđe
Više i nije to ona kranjska iz doba sfrj, ja sam je jeo u centru ljubljane a ovo danas što svaka firma pravi, nije to to!
Podelite komentar
✍️
Sad je svaka druga kranjska . A nijedna nije joj ni slična.🤷♀️
Podelite komentar
Da se ne lažemo
Ovi suhomesnati proizvodi koji se sada proizvode sadrže sve sem MESA. Ovo što se naziva mesom je tzv MOM.
Podelite komentar