• 2

Pazite da ne platite let i 40 odsto više: Rajaner upozorava na prevare

Kompanija je pozvala kupce da uvek paze pri rezervaciji letova

  • 2
Rajaner Ryanair avion Minsk Belorusija

Foto: Tanjug/AP

Avio-kompanija Rajaner pozvala je kupce da uvek rezervišu letove isključivo na njihovom vebu ili na aplikaciji Ryanair, pozivajući se na nedavne prijave potrošača o online agencijama koje su prodavale Ryanairove karte na popustu.

- Ova najnovija OTA prevara još je jedan razlog zašto putnici uvek treba da rezervišu na pravoj adresi. Agencije prodaju naše letove, ali s nama nemaju komercijalne ugovore. Stoga smo početkom godine pokrenuli alat “Verified Seal” kako bismo pomogli kupcima da izbegnu zamke rezervacije kod internet putničkih agencija, koje često previsoko naplaćuju troškove, a mogu da pruže i netačne podatke o kupcima, što onda sprečava Ryanair da sarađuje sa svojim putnicima. Ovo je pokrenuto zajedno s našim alatom za proveru cena, u nastojanju da se na videlo izbace nepotrebne naknade koje mrežne putničke agencije naplaćuju kupcima - rekla je direktorka marketinga Ryanaira Dara Brady, dodajući da je više od 50.000 kupaca koristilo alat.

Konkretno, OTA koristi podatke o plaćanju kupca kako bi osigurao rezervaciju leta, te sprema podatke o kupcima za kasniju nepoštenu upotrebu. Moguće je i da se preko navedenih agencija naplati i do 40 posto više za iste ponude, nego da su rezervisali na webu ili u aplikaciji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    27. jul 2021 | 17:48

    Plaćene 3 povratne karte iz Niša za Italiju koje nisu iskorišćene zbog ukidanja letova za vreme korone ne mogu da povratim. Niko sada ništa ne zna. Niti mogu da saznam da li je to propalo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>