• 0

Investiciono bankarstvo im je najbrže rastući sektor: Drugi kvartal doneo profit od 700 miliona evra

Ovo je četvrti uzastopni kvartal u kojem je nemačka banka ostvarila profit

  • 0
Deutsche Bank, Dojče bank, Frankfurt, Nemačka

Foto: Tanjug/AP

Dojče banka je izvestila danas da je u drugom kvartalu ove godine zabeležila neto profit od 692 miliona evra, uprkos padu prihoda od 11% međugodišnje u svom najvažnijem poslovnom sektoru, a to je investiciono bankarstvo.

Ovo je četvrti uzastopni kvartal u kojem je nemačka banka ostvarila profit, i najduža serija pozitivnih kvartalnih rezultata poslovanja od 2012. godine.

Tržišni analitičari su u anketi Refinitiva, agencije za prikupljanje i obradu finansijskih podataka, predviđali neto dobit nemačkog zajmodavca od 328 miliona evra u tromesečju završenom u junu, preneo je CNBC.

Ukupni prihodi banke su u drugom kvartalu iznosili 6,2 milijarde evra i neznatno su manji u odnosu na isti period 2020, dok su ukupni troškovi smanjeni za oko 7,0 procenata na godišnjem nivou, na približno 5,0 milijardi evra. Broj zaposlenih je redukovan na 83.797, sa prošlogodišnjeg nivoa od 86.824 .

Najveća nemačka banka je takođe saopštila da je na ime rezervisanja za potencijalne kreditne gubitke izdvojila 75 miliona evra u drugom kvartalu. Akcije su im ojačale 2,2 odsto na trgovanju pre otvaranja Frankfurtske berze.

Glavni izvršni direktor, Kristijan Zeving, koji je pokrenuo veliko restrukturiranje Dojče banke 2019. godine u nadi da će banku vratiti na staze profitabilnosti - svakako može biti zadovoljan postignutim rezultatima. Još tada je bilo predviđeno smanjenje radne snage za 18.000 zaposlenih.

Video: Koje banke će biti pobednice promena na tržištu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>