• 0
 ≫ 

Njihove kancelarije poznate su i kao "mesto za uživanje": Ali, nema povratka bez primljene vakcine

 ≫ 

O gorućem pitanju oglasio se i Sundar Pičai, čelnik Gugla, rekavši u okviru bloga da će "svako ko dolazi na posao, na kampuse, morati da bude vakcinisan"

  • 0
Google zgrada Foto: Shutterstock

Tehnološki gigant iz SAD, Gugl (Google), doneo je odluku da radnici mogu da se vrate na posao samo ako su vakcinisani protiv kovida-19.

Do skoro je vakcinacija više bila stvar ličnog izbora, odnosno kompanije su ostavljale prostor zaposlenima da sami odluče žele li da prime vakcinu protiv korone ili ne - ipak, kako se virus ne smiruje, a delta soj rapidno širi, očigledno je da neki divovi ne prepuštaju stvar slučaju.

Takva, nova politika posebno je zastupljena u velikim firmama, koje zapošljavaju na desetine hiljada radnika globalno. Aktuelna norma kreće od kampusa u Americi, kroz nekoliko narednih nedelja, a onda će biti primenjena i na svetskom planu - na 144.000 radnika.

Izdavačka kuća "Bloomsbury Publishing" takođe je izvestila u junu da će vakcinacija biti obavezna za njihove zaposlene, onda kada otvore svoje radne prostore.

O gorućem pitanju oglasio se i Sundar Pičai, čelnik Gugla, rekavši u okviru bloga da će "svako ko dolazi na posao, na kampuse, morati biti vakcinisan". Ono što se dodatno ističe, jeste da će politika, ipak, biti primenjena u skladu sa lokalnim uslovima i regulacijama.

vakcina, kovid 19 Foto: Freepik

Takođe, "neće biti primenjena sve dok vakcinacija ne bude šire rasprostranjena u određenoj regiji". Dodatno, Gugl će produžiti rok za potpuno vraćanje u kancelarije: od 1. septembra do 18. oktobra, usled širenja delta soja.

Pod određenim uslovima, ljudi se mogu prijaviti za rad na daljinu do kraja 2021. godine. S druge strane, ističe se da se svaki zaposleni u kompaniji može prijaviti i za rad od kuće - kao trajno rešenje. Gugl očekuje da će, vremenom, oko 60% radnika dolaziti na posao samo nekoliko dana u nedelji.

Procena je da će njih 20% raditi na novim lokacijama, a drugih 20% - na daljinu.

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>