• 0

Spavanje na aerodromu, jer nema hotelskih soba: Vodeći avio-prevoznik ostavio osoblje na cedilu?

Ispred sindikata kažu da "u popularnoj turističkoj destinaciji nije bilo dovoljno raspoloživih hotelskih soba", te da je posada prvobitno trebalo da se vrati u svoju bazu u Njujorku istog dana

  • 0
korona virus, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Sindikati koji predstavljaju 40.000 pilota i stjuardesa American Airlines -a kažu da taj avio-prevoznik nije uspeo da im obezbedi dovoljno prevoza i odgovarajuće hotele tokom prekidanja leta na putovanjima, što je trend koji im u nekim slučajevima uskraćuje odmor.

U pritužbama, podnesenim u utorak ovom prevozniku, udruženja "Association of Professional Flight Attendants" i "Allied Pilots Association" navela su da se članovi posade suočavaju sa kašnjenjima u rezervaciji hotela i prevozu dok su na putu.

- Kabinsko osoblje spava na aerodromima i van zahteva za prtljag, zbog toga što kompanija nije obezbedila hotelski smeštaj na vreme - rekla je u izjavi Džuli Hedrik iz APFA-e.

Navode da je "na udaru" adekvatan odmor posade, budući da im nisu omogućene "čiste, udobne i tihe". Kompanija je u saopštenju rekla da "razmatra zabrinutost sindikata". Takođe kažu da im je briga o osoblju, dok su van kuće, prioritetna.

Dana 17. jula, nekoliko stjuardesa American Airlines-a prenoćilo je na krevetima na međunarodnom aerodromu "Glacier Park" u Montani, nakon što su, zbog kašnjenja letova, premašena dnevna zakonska radna ograničenja koja se odnose na osoblje avio-prevoznika.

Ispred sindikata kažu da "u popularnoj turističkoj destinaciji nije bilo dovoljno raspoloživih hotelskih soba", te da je posada prvobitno trebalo da se vrati u svoju bazu u Njujorku istog dana.

- Incident je bio neobičan, ali stjuardese su često stizale na odredišta bez smeštaja, suočavaju se sa dugim čekanjem na sobe i dugim zadržavanjem kada je reč o podršci za posadu - rekao je sindikalni zvaničnik. Avio-kompanija iz SAD je tražila hotelske opcije udaljene na čak tri sata od aerodroma, ali te noći ništa nije bilo dostupno.

Iz kompanije je rečeno da rade na tome da se slične situacije više ne ponove.

Video: Milijarder ispisao istoriju: Ovo je iskustvo života. Unity 22 bezbedno sleteo na zemlju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>