• 0

Počinje osnivanje firme Telekoma u Severnoj Makedoniji: Poznato ime

Lučić je istakao da će firma sa radom početi za mesec dana

  • 0
mobilni telefon

Foto:; Pixabay

Generalni direktor kompanije "Telekom Srbija" Vladimir Lučić izjavio je za Tanjug da je danas u Severnoj Makedoniji počelo osnivanje firme "Telekoma" u Severnoj Makedoniji, koja će se zvati Mtel.

Lučić je istakao da će sa radom početi za mesec dana najpre ponudom usluga satelitske televizije, a do kraja godine, kako kaže, biće puštene usluge mobilne telefonije i optičkog interneta.

"Za nas su veoma važne odluke koje su danas donete na ekonomskom forumu u Skoplju, jer smo kompanija koja želi da bude lider u regionu. Imali smo u planu širenje na tržišta Severne Makedonije i Albanije, planovi postoje još od pre tri godine. Probali smo da uđemo na albansko tržište kupovinom albanskog Telekoma, ali smo na kraju bili zaustavljeni", rekao je Lučić za Tanjug.

Međutim, naglašava, da danas dolazi novo vreme i da se otvaraju granice ekonomskog razvoja.

"Razlog zbog koga sam ja danas u Skoplju jeste da je krenulo osnivanje firme Telekoma Srbija u Severnoj Makedoniji i zvaće se Mtel, kao što se zovu naše firme u Crnoj Gori i BiH", istakao je Lučić.

On je naveo da regionalne inicijative dodatnu brišu granice za privredu i dodao da je to bitno za Telekom koji želi da bude prisutan u svim zemljama regiona.

Video: Vučić, Zaev i Rama: Tri sporazuma za bolju regionalnu saradnju

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>