• 1

Prosečna plata u Crnoj Gori 530 evra: Najviše zarađuju u sektoru smeštaja i hrane

Najveći pad neto zarada u odnosu na maj zabeležen je u administrativnim i pomoćnim uslužnim delatnostima

  • 1
Ekonomija, Evropa, biznis, investicije

Foto: Shutterstock

Prosečna neto plata u Crnoj Gori iznosila je u junu ove godine 530 evra, što je nepromenjen nivou u odnosu na maj, dok je u poređenju sa junom 2020. godine porasla za 0,6 posto, saopštila je Uprava za statistiku Monstat.

Junska bruto plata u Crnoj Gori iznosila je 792 evra, prenosi portal bankar.me.

Ukoliko se ima u vidu da su potrošačke cene u junu u odnosu na maj porasle za 0,2 odsto, proizilazi da su realne zarade u istom periodu pale za 0,2 odsto.

Neto plate su na mesečnom nivou najviše porasle u junu u delatnostma: usluge smeštaja i ishrane (4,6%), vađenje ruda i kamena (3,0%), prerađivačka industrija (2,8%), poslovanje sa nekretninama (2,3%), državna uprava (1,8%), ostale uslužne delatnosti (1,8%), i stručne, naučne i tehničke delatnosti (1,8%).

S druge strane, najveći pad neto zarada u odnosu na maj zabeležen je u administrativnim i pomoćnim uslužnim delatnostima (3,2%), informisanju i komunikacijama (2,1%), te zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti (1,1%).

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>