• 0

Period otplate za kovid kredita produžen za godinu dana: Ako ne želite pomeranje, javite se Fondu

Fond je obavestio da se produžetak otplate na odnosi na korisnike čija je pretežna delatnost turizam

  • 0
kredit, novac, pare, vreme, rokovi, banka, pozajmica

Foto: Shutterstock

Republički Fond za razvoj obavestio je korisnike kovid kredita odobrenih 2020. godine o automatskom produžavanju roka otplate za godinu dana.

Do produžetka koji obuhvata dodatnih pola godine grejs perioda i isto toliko perioda otplate kredita dolazi automatski, a svi korisnici kredita koji ne žele odlaganje o tome treba da obaveste Fond do 28. avgusta.

Produženi rokovi odnose sa na kredite odobrene po Programu finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom.

Fond je obavestio da se produžetak otplate na odnosi na korisnike čija je pretežna delatnost turizam, ugostiteljstvo i putnički saobraćaj.

Ponuđeni produžetak otplate sprovodi se bez zaključivanja posebnog aneksa ugovora i pratećih dokumenata, navodi Fond. Za produžetak rokova Fond sačinjava novi plan otplate koji dostavlja korisniku kredita elektronskom ili redovnom poštom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>