• 4

Država daje 120 miliona dinara za prevoznike da voze ljude u selima: Lakše do mini-busa

Realizacijom tog projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva

 • 4
mini bus, ilustracija

Foto: Unsplash

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu mini buseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 120 miliona dinara, a po prijavi predviđeni iznos je do sedam miliona.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za brigu o selu, ta Uredba usvojena je na jučerašnjoj sednici Vlade, a predviđa dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu mini buseva koji će služiti isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište.

Realizacijom tog projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, sa ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života u ruralnim sredinama, bolje povezanosti i zadovoljenja potreba stanovništva administrativnog, obrazovnog i medicinskog karaktera.

Podnosilac prijave na javni konkurs su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Republike Srbije i ima pravo samo jedne prijave, za koju je iznos sredstava po prijavi do sedam miliona dinara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • A

  A jel ce da prevoze medvede, vukove,lisice, jazavce, tvorove u njima

  2
  0

  Podelite komentar

 • Kazite samo

  Koja su to sela gde jos ima naroda?Mladji su otisli,stari su pomrli a oni koji su živi i nemaju gde da idu.Sad nam treba prevoz?

  2
  1

  Podelite komentar

 • Brano

  Svaka cast! Bolje ikad nego nikad... Oslobodite poreza te vozace, omoguci te im nabavku vozila iz EU po povoljnijim cenama, naprvi te puteve , dovedite I’m striku i vodu i ponovo ce ozivjeti sela . Mali su to koraci napred, ali ipak su napred.

  4
  1

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke