• 1

Rimac o boljci balkanskih radnika: "Ne otimaju vam stranci posao, već uče ono što ne znate"

"Znanje se tu širi mnogo brže nego na bilo kom univerzitetu"

  • 1
Mate Rimac

Mate Rimac / Foto: Profimedia/DENIS LOVROVIC/AFP

Mate Rimac, hrvatski preduzetnik i vlasnik kompanije Rimac Automobili, kaže da stranci nikada ne uzimaju "naše poslove", već donose znanje i iskustvo koje ovde ne postoji".

On je deo saopštenja objavio na Fejsbuku o novim kolegama u kompaniji. Zaposlenji u njegovom kompaniji redovno su informisani o novim kolegama koji su se zaposlili, a Rimac je ovoga puta poručio kako su mu trojica njih zapala za oko.

Jedan od njih je Italijan koji se zbog posla preselio u Hrvatsku, a druga dvojica su Hrvati koji su se vratili iz Holandije i Nemačke.

- Jedan od mojih ciljeva od samog početka bio je da pokažem da se može uspeti i u Hrvatskoj, otvoriti radna mesta ovde, privući talente iz celog sveta, a hrvatskoj dijaspori pružiti priliku zbog koje se vredi vratiti - napisao je u na pomenutoj društvenoj mreži.

Dodao je da je prošlog meseca zaposleno skoro 50 ljudi.

- Svaki mesec svi zaposleni dobijaju obaveštenje o novim kolegama koji su nam se pridružili prethodnog meseca. U julu smo imali skoro 50 novih zaposlenih. Bilo je zanimljivo videti ovu trojicu novih kolega jednog za drugim na spisku - prvi je Italijan koji se zbog posla preselio u Hrvatsku, a druga dvojica su Hrvati koji su se vratili iz Holandije i Nemačke kako bi se pridružili Rimcu - poručio je.

Istakao je i kako su se prošlog meseca kompaniji pridružile i druge "međunarodne" kolege, što ga čini jako ponosnim.

- Važno je ne zaboraviti - stranci nikada ne uzimaju naše poslove, već donose znanje i iskustvo koje ovde ne postoji, pomažući nam da budemo bolja kompanija, da brže rastemo, pa čak i da stvorimo više radnih mesta za lokalno stanovništvo - napomenuo je.

Prema njegovim rečima, znanje se tu širi mnogo brže nego na bilo kom univerzitetu.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Domagoj

    2. avgust 2021 | 20:53

    Nemoj molim te ti da nas ucis. Kako si dosao do prvog miliona. Mi znamo, reci i drugima

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>