• 0
 ≫ 

Neće nas više mamiti samo lepim plažama: Svemirska ekonomija im je novi poduhvat, uz pomoć Amazona

 ≫ 

AWS takođe pokreće program sponzorstva za grčke stručnjake i organizacije koji žele da skladište i rade sa kvalifikovanim podacima o prostoru

  • 0
Amazon logo

Foto: Shutterstock

Grčka Vlada i Amazon Web Services (AWS), podružnica Amazona, potpisali su memorandum o stvaranju regionalnog svemirskog haba koji će biti u funkciji "digitalnog inkubatora" i podsticati istraživanje i preduzetništvo vezano za kosmos.

Podsećamo, šef kompanije, Džef Bezos, 20. jula je poleteo u svemir, a nekoliko dana pre njega to je učinio i britanski biznismen Ričard Brenson, vlasnik "Virdžin Galaktika".

Zapravo, kosmos je nova "igračka" za bogataše koji bukvalno ne znaju šta će sa silnim milijardama dolara. Do skoro najbogatiji čovek sveta, kojeg je nedavno pretekao Bernar Arno, voljan je da "pomogne" NASA-i sa 2 milijarde dolara, u misiji pohoda na Mesec.

Rad centra će uključivati dva različita programa - razvoj programa obuke i specijalizacije vazduhoplovnih stručnjaka i stvaranje, razvoj i distribuciju baza podataka sa podacima o svemiru. Kako navodi Katimerini, Vlada Grčke taj projekat vidi kao "dokaz brze digitalne transformacije Grčke u poslednje dve godine".

Portal "Spacenews" ističe da je to prvi ugovor ove vrste za kompaniju AWS, koja proširuje svoju svemirsku prisutnost. Prema sporazumu, Amazon Web Services i vlada ove zemlje sarađivaće na promociji svemirske ekonomije zemlje, podržavajući mere za privlačenje i obučavanje vazduhoplovnih stručnjaka.

To uključuje pristup programu AWS Activate, koji nudi prostor i druge alate i resurse za pokretanje korišćenja svoje tehnologije umrežavanja u klaud (eng. cloud).

AWS takođe pokreće program sponzorstva za grčke stručnjake i organizacije koji žele da skladište i rade sa kvalifikovanim podacima o prostoru, kroz Registar otvorenih podataka na AWS-u.

Video: Bezos leteo u svemir: Jedan od najbogatijih ljudi otvorio vrata za komercijalne letove u kosmos

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>