• 2
 ≫ 

U Geoksu radilo 85 bračnih parova: "Oni su prvi na redu da im nađemo posao"

 ≫ 

Predsednik Srbije danas je obišao KCS gde je najavio da će država pomoći da se, sada već bivšim radnicima kompanije Geoks, pronađe novi posao. Kako je rekao, u narednih 10 dana naći će se rešenje za oko prvih 250 radnika, a onda u narednim nedeljama i za ostale

  • 2
Geox, Geoks

Foto: S. Tasić

Odgovarajući na jedno od pitanja novinara, nakon obilaska KCS, predsednik Srbije dotakao se i teme Geoksa (Geox), italijanskog proizvođača obuće koji odlazi iz Vranja.

- Danonoćno se borimo, nismo ni krivi ni dužni. Država daje sve što može, jer za svaki dan koji prođe bez primljene plate, osećamo kao da smo mi krivi, iako privatni vlasnik može da ode kad god hoće. Pokušavamo da ga ubedimo da nam ostavi halu, da ostavi radnike, pa ništa... Nije naša obaveza, ali obećavamo ljudima svaki dan da ćemo učiniti sve da ih zaposlimo. Gledaćemo da u roku od 10 dana zaposlimo prvih 200, 250 ljudi. Imamo 85 bračnih parova koji su prvi na redu, jer su zavisi od dve plate - naveo je.

Prema njegovim rečima, radnici bi na novim radnim mestima mogli da imaju i veće plate nego u Geoksu. Dodaje da je sledeća stanica Vladičin Han, kada je reč o investiranju i traženju posla za radnike. "Nastavljamo da gradimo Srbiju, auto-puteve, pruge, da pomažemo penzionere, da zapošljavamo mlade...".

Video: Vučić, Zaev i Rama: Tri sporazuma za bolju regionalnu saradnju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    3. avgust 2021 | 13:15

    Hoće li se tako brinuti i o drugim ljudima koji rade u nekim od budućih propalih investicija?

  • X

    3. avgust 2021 | 14:26

    i tih 85 parova su iz kuce davali glas za posao ... znamo sve i tako im i treba

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>