• 0

Autobuskim prevoznicima isplaćeno 1,8 milijardi dinara: Spas za 13 hiljada radnih mesta i porodica

Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika donesen je kao vid podrške radu zbog poteškoća u poslovanju, usled kovida-19

  • 0
autobus

Foto: Freepik

- Do danas su isplaćene četiri rate subvencija za 654 autobuska prevoznika sa nešto manje od 7.000 registrovanih autobusa u iznosu od približno 1,8 milijardi dinara i na taj način je spaseno oko 13.000 radnih mesta i isto toliko porodica - istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović na današnjem sastanku sa predstavnicima licenciranih autobuskih prevoznika.

Njima se, naime, dodeljuju bespovratna sredstva kao vid podrške zbog poteškoća u poslovanju, prouzrokovanih epidemijom bolesti kovid-19.

- Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Vlada Republike Srbije su odlučnim potezima podržali autobuske prevoznike u prethodnom periodu. Jasno smo rekli auto- prevoznicima da će Vlada Republike Srbije uvek biti uz njih i mi nećemo dozvoliti da propadnu, i ako korona i ubuduće bude imala razorne efekte. Bio je samo jedan uslov, a to je da oni čuvaju svoje kompanije i svoje zaoposlene - izjavio je ministar.

Momirović je dalje naveo da je tokom izuzetno konstruktivnog sastanka otvorena i diskusija o projektu "Otvoreni Balkan" (Open Balkan), i da je cilj potpuno slobodan promet ljudi i roba, brža komunikacija, kako bi, između ostalog, i naši autobuski prevoznici našli svoj interes, dodatno razvili svoje poslovanje i zaposlili što veći broj ljudi.

Predstavnici autobuskih prevoznika zahvalili su se ministru i istakli da u prethodnih 25 godina rada nisu imali ovako konstruktivan odnos i komunikaciju sa resornim ministarstvom, kakvu imaju danas. Podvukli su i to da bez jasnog stava ministra, vezanog za dodelu subvencija autobuskim prevoznicima i produktivnog odnosa sa državom, oni danas ne bi mogli da nastave sa radom.

tomislav momirović

Tomislav Momirović / Foto: MGSI, Đorđe Krstić

Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika donesen je kao vid podrške radu zbog poteškoća u poslovanju, usled kovida-19. Ovim planom subvencija biće dodeljena bespovratna sredstva licenciranim autobuskim prevoznicima šest puta u visini od po 600 evra u dinarskoj protivvrednosti, obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Video: Vučić, Zaev i Rama: Tri sporazuma za bolju regionalnu saradnju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>