• 7

Zaječarska pivara, prva pivara u Srbiji koja je dobila IPPC dozvolu

IPPC dozvola podrazumeva da kompanija racionalno upravlja svojim resursima i poštuje najviše standarde očuvanja prirodnih resursa, reciklaže otpada i smanjenja štetnih emisija

 • 7
zaječarska pivara

Foto: Heineken

Zaječarska pivara je prva pivara u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (eng. Integrated Pollution Prevention and Control - IPPC) i na taj način je još jednom potvrđeno da ide korak dalje u svojoj ambiciji da unapredi svoje pozitivno delovanje u domenu zaštite životne sredine.

Zaječarska pivara čuva svoju 125. godina dugu tradiciju proizvodnje koja se obavlja u skladu sa najvišim standardima kvaliteta, bezbednosti hrane, zaštite životne sredine i bezbednosti na radu, koji su često i iznad standarda koje propisuje zakonska regulativa, što je uticalo i na to da se ispune visoki kriterijumi Ministarstva zaštite životne sredine za dobijanje ove veoma značajne dozvole.

zaječarska pivara ippc

Foto: Heineken

- Posvećenost zajednici u kojoj poslujemo odražava se kroz naše delovanje i investicije kako bismo zaštitili prirodu, smanjili emisiju CO2 i očuvali vodene resurse. Svakim novim danom, podižemo lestvicu više i, u vremenima koja dolaze, obavezujemo se da učinimo sve što je do nas kako bismo stvarali bolju i zeleniju Srbiju zajedno - izjavio je direktor kompanije HEINEKEN Srbija, Nikos Zois.

IPPC dozvola podrazumeva da kompanija racionalno upravlja svojim resursima i poštuje najviše standarde očuvanja prirodnih resursa, reciklaže otpada i smanjenja štetnih emisija. Svrha izdavanja ove dozvole je da se potrošnja sirovina i energije svedu na minimum, kao i da se potpuno spreče ili smanje emisije koje mogu imati negativan uticaj na vodu, vazduh i zemljište i upravljanje otpadom.

zaječarska pivara

Foto: Heineken

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Aleksandar

  Zrenjaninsko pivo je bilo i ostaće sinonim pravog ukusa, najstarija pivara, dok ga politika nije ugasila...

  1
  1

  Podelite komentar

 • Pivopija

  Zajecarsko pivo koje se pravi u Novom sadu je voda sa ukusom piva. Možda je ono iz Zaječara bolje al ga u Beogradu nema. Generalno piva koja se prave od kukuruza su najlošija piva.

  8
  0

  Podelite komentar

 • 9 P.BR.

  Zajecarsko pivo je stvarno odlicno Ali su Zajecarke Jos bolje.

  15
  2

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke