• 7

Zaječarska pivara, prva pivara u Srbiji koja je dobila IPPC dozvolu

IPPC dozvola podrazumeva da kompanija racionalno upravlja svojim resursima i poštuje najviše standarde očuvanja prirodnih resursa, reciklaže otpada i smanjenja štetnih emisija

  • 7
zaječarska pivara

Foto: Heineken

Zaječarska pivara je prva pivara u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (eng. Integrated Pollution Prevention and Control - IPPC) i na taj način je još jednom potvrđeno da ide korak dalje u svojoj ambiciji da unapredi svoje pozitivno delovanje u domenu zaštite životne sredine.

Zaječarska pivara čuva svoju 125. godina dugu tradiciju proizvodnje koja se obavlja u skladu sa najvišim standardima kvaliteta, bezbednosti hrane, zaštite životne sredine i bezbednosti na radu, koji su često i iznad standarda koje propisuje zakonska regulativa, što je uticalo i na to da se ispune visoki kriterijumi Ministarstva zaštite životne sredine za dobijanje ove veoma značajne dozvole.

zaječarska pivara ippc

Foto: Heineken

- Posvećenost zajednici u kojoj poslujemo odražava se kroz naše delovanje i investicije kako bismo zaštitili prirodu, smanjili emisiju CO2 i očuvali vodene resurse. Svakim novim danom, podižemo lestvicu više i, u vremenima koja dolaze, obavezujemo se da učinimo sve što je do nas kako bismo stvarali bolju i zeleniju Srbiju zajedno - izjavio je direktor kompanije HEINEKEN Srbija, Nikos Zois.

IPPC dozvola podrazumeva da kompanija racionalno upravlja svojim resursima i poštuje najviše standarde očuvanja prirodnih resursa, reciklaže otpada i smanjenja štetnih emisija. Svrha izdavanja ove dozvole je da se potrošnja sirovina i energije svedu na minimum, kao i da se potpuno spreče ili smanje emisije koje mogu imati negativan uticaj na vodu, vazduh i zemljište i upravljanje otpadom.

zaječarska pivara

Foto: Heineken

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 9 P.BR.

    3. avgust 2021 | 18:22

    Zajecarsko pivo je stvarno odlicno Ali su Zajecarke Jos bolje.

  • Srboljub

    3. avgust 2021 | 17:43

    Bre, Zaječarac je život a ne pivo! Ko ga ne pije bolje da ga nije. Kada se rodi dete odma proplače "ZAAAAJEEEEČAAAAAARSKOOOOOOO"

  • Petar

    3. avgust 2021 | 17:48

    Najbolja na svetu su Češka piva i Srpska piva...tu i tamo Nemačka i Holandska pa sva ostala. Tako da znate.. Pivopija sam 40 godina i to kazem i iz iskustva i iz statistike..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>