• 0

Novi uslovi za alternativne investicione fondove: Lakše do dozvole za rad

Relaksirani su dosadašnji uslovi za kadrovsku osposobljenost

  • 0
Ulaganje, investicije, biznis, berza

Foto: Shutterstock

Izmenama i dopunama Pravilnika o uslovima za obavljanje delatnosti društva za upravljanje alternativnim investicionim fondovima, koje je usvojila Komisija za hartije od vrednosti, olakšano je poslovanje tim društvima i uslovi za izdavanje dozvole za rad.

Novim članom 5a je taksativno navedena dokumentacija koju je društvo za upravljanje otvorenim investicionim fondovima sa javnom ponudom dužno da priloži Komisiji uz zahtev za izdavanje dozvole za upravljanje alternativnim investicionim fondovima (AIF).

Precizirano je da društvo koje već ima dozvolu Komisije za upravljanje otvorenim investicionim fondovima sa javnom ponudom ne treba da dostavlja Komisiji uz drugi zahtev dokumentaciju koju je već priložilo i na osnovu koje mu je izdata dozvola za rad, objavila je Komisija.

Relaksirani su dosadašnji uslovi za kadrovsku osposobljenost - za sve alternativne fondove izuzev hedž fondova, krovnih i glavnih fondova.

Izmenjeni su i odredbe o iskustvu člana uprave.

Za zatvoreni AIF sa javnom ili privatnom ponudom za ulaganje u nepokretnosti ili AIF preduzetničkog kapitala, a sve zbog, kako je navedeno, prirode ulaganja navedenih fondova, pri čemu zaštita investitora i dalje nije ugrožena.

Prilikom ocene ispunjenosti ovih novih, olakšanih uslova, Komisija po slobodnoj proceni u svakom konkretnom slučaju ocenjuje uticaj prisustva ili odsustva svake pojedinačne okolnosti na upravljanje AIF-om kojim društvo namerava da upravlja.

Pravilnik je stupio na snagu 24. jula.

Video: Vučić, Zaev i Rama: Tri sporazuma za bolju regionalnu saradnju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>